Buna ziua,
Am o intrebare si daca poate cineva sa ma ajute.
Sotul meu este incarcerat din februarie 2011 ..."a beneficiat de recursul compensatoriu" .
A intrat in prima comisie de eliberare septembrie 2019...fara recursul compensatoriu trebuia sa intre in februarie 2021...si de atunci numai amanari peste amanari...el ar dorii sa renunte la acel recurs compensatoriu ca a vazut ca i se dau amanari peste amanari si crede ca va face toata pedeapsa...ar vrea sa dea in judecata la CEDO penitenciarul si relele tratamente din penitenciar pentru ca in final ce i se trebuia acordat nu i s-a acordat..in fapt recursul compensatoriu..
La ultima instanta i s-au dat 7 luni amanare...a facut contestatie ..
As dorii sa stiu ce acte ii trebuie pentru a da in judecata la cedo pentru relele conditii...ce hartii ar trebuii sa adauge la dosar
Daca pute-ti sa ne ajuta-ti si anume cum ar trebuii sa procedeze!El ar dorii cand iese din penitenciar sa sa dea in judecata pentru conditiile din penitenciar si ca de fapt nu i s-a acordat recursul compensatoriu.Va multumesc.
Buna ziua ! Pentru a formula cerere la CEDO prin care solicitati incalcarea disp. art. 3 CEDO , va sunt necesare urmatoarele documente - copie carte de identitate , copie mandat de executare , copie fisa cazare persoana detinuta , copie de pe fisa de sanctiuni si recompense . Deasemenea , eu recomand formularea unei plangeri la judecatorul de supraveghere cu privire la nerespectarea conditiilor de cazare . Pentru mai multe informatii, va stau la dispozitie,
Recursul compensatoriu are ca efect acordarea unor zile ca fiind executate ca urmare a conditiilor din penitenciare. Asa cum ati spus a putut intra in comisie mai devreme.
Amanarile in comisii se dau pentru diverse motive, cel mai adesea condamnatul, in opinia comisiei, nu a dat dovezi suficiente de îndreptare. Împotriva procesului verbal al comisiei se poate face contestație la judecătoria competentă iar ulterior, împotriva hotărârii pronunțate de către judecătorie, apel.
De asemenea, rețineți că liberarea condiționată reprezintă un drept relativ, în sensul că petentul nu va beneficia automat de liberare chiar dacă condițiile ar fi îndeplinite, fiind mai mult o vocație. Astfel, există persoane care nu beneficiază de liberare condiționată deși s-ar plia pe condițiile de la art. 100 Cod penal.