avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate in timpul CO?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate in timpul CO?

In timpul efectuarii CO,poti fi concediat?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:16, 21 Aprilie 2009
Nu este interzis expres de coduil muncii acest lucru, cu toate acestea asemenea interdicţii, nu se aplică , în cazul în care concedierea este determinată de îndeplinirea condiţiilor legale de pensionare pentru limită de vârstă sau de invaliditate, precum şi în cazul concedierilor pentru motive economice ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului unităţii.
1.Din Codul muncii:
Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
i) pe durata efectuarii concediului de odihna.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

Asadar, nu puteti fi concediat in timpul efectuarii CO. Dar puteti fi concediat imediat dupa aceea.

2. Poate ar fi bine sa dati mai multe amanunte: ati primit instiintarea de preaviz? Ati auzit ceva zvonuri sau ce?
Nu am primit instiintare de preaviz,dar circula zvonuri cum ca , cei care refuza sa vina la serviciu in week-end vor fi concediati,iar eu acum ma aflu in CO, dupa ce am refuzat sa vin aceste ore suplimentare la serviciu.
1. Mai aveti pana la concediere. Faceti-va CO in liniste si cand incepeti serviciul vedeti ce se mai intampla. S-ar putea ca angajatorul sa lanseze zvonuri pentru a vedea cum se comporta salariatii.
2. Daca chemarea la serviciu in week-end se face legal atunci nu va puteti opune.
Inainte de toate , ca sa veniti la serviciu in timpul CO, trebuie sa primiti acasa o rechemare din concediu

Alte discuții în legătură

Protectia juridica a angajatilor care se afla in concediu de odihna stanmatei2008 stanmatei2008 as dori sa stiu, daca in timpul efectuarii concediului de adihna, angajatorul are voie(conform actualului cod al muncii) sa concedieze angajatii, si daca ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, ... LOPY LOPY Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, în aceeași zi,angajatorul să dea o decizie de restrângere a activității și implicit ... (vezi toată discuția)
Preaviz Paduraru Oana Paduraru Oana In calculul preavizului de 20 de zile lucratoare se vor scadea zilele nelucratoare impuse de legea 329/2009 pe luna decembrie(4 zile). Sau sunt considerate ... (vezi toată discuția)