avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperare sume pentru ajutor de incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperare sume pentru ajutor de incalzire

buna ziua.
am primit acasa o dispozitie a primarului prin care mi se spune sa platesc niste sume legate de ajutorul de incalzire aferente sezonului rece 2011_2012. si asta pt ca as fi incalcat un articol din nu stiu ce oug ( este vb de 2 masini care aveau capacitatea cilindrica mai mare de 1600cmc). problema este ca eu vandusem aceste 2 masini la inceputul anului 2011. doar ca am uitat sa le scot din evidenta la fisc in acele 30 zile d la vanzarea lor, si le-am scos la finele
anului 2012, dupa ce fusesem verificata de cei de la primarie(.sau ma rog, de cine oi fi fost verificata). insa le-am scos din evidenta incepand cu data vanzarii lor, astfel k nici impozit n-am platit pt ele eu, ci actualii proprietari.
am facut contestatie insa nu cred ca s va rezolva ceva, desi nu imi pare corect, caci eu chiar nu aveam acele masini in 2011_2012. e drept si ca am fost neglijenta si nu le-am radiat la timp, dar pt asta am platit deja o data amenda ca nu m-am ingrijit sa le rezolv in 30 zile. de ce sa mai platesc inca o data? si apoi, proprietari erau deja alti oameni, care plateau impozit, iar asta se poate verifica.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLEMENT PINTILIE , Consilier juridic 17:30, 17 Februarie 2014
Si la noi au fost cateva cazuri. Mai rau a fost ca cei de la DAC au trimis niste comunicari proprietarilor, dar acestia nu le-au primit. Asociatia a primit de la aceeasi autoritate niste tabele pe fiecare luna cu proprietarii si sumele care trebuia sa le introducem la plata.
Faza a fost ca noi le-am comunicat proprietarilor din timp acest lucru si respectivii au avut timp sa mearga la DAC sa-si rezolve problemele. E un fel de a spune, pentru ca niciunul nu a reusit nimic, astfel incat asociatia a fost nevoita sa le se retraga ajutorul la incalzire (sau introdus aceste sume pe lista de plata).
Ce va sfatuesc: mergeti la Primarie sau la aceasta autoritate (Directia de Asistenta Comunitara) si incercati - cu documente sa-i convingeti ca aveti dreptate. Asociatia nu va poate ajuta cu nimic in aceasta chestiune.
Succes!
Termenul legal de finalizat proceduta de instrainare bun auto,este de 30 de zile .
Sunteti responsabila pentru nefinalizarea procedurii si chiar daca veti incerca sa demonstrati ca ati vandut cele 2 masini la inceputul anului 2011,acestea au ramas pe rolul dv fiscal pana la finele anului 2012
Din punct al documentelor dv nu puteti sustine si proba ca nu ati fost in evideta fiscala cu 2 auto in anul 2011,pe cale de consecinta si pretentia primariei este intemeiata
Va pierdeti usor in....lipsa de detalii,dar acolo-s cerintele legii!Sa nu detineti autoturism peste XX cmc.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit auto 2012 C_Catalin C_Catalin Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu grila de impozitare pentru autovehicule, pentru anul 2012. Impozitele pentru autovehicule au fost modificate in 2010 ... (vezi toată discuția)
Probleme inmatriculare auto - proprietar doar in acte obligat sa plateasca taxa, ce se poate face? aqwszx aqwszx Problema ar fi in felul urmator: Cineva l-a prostit pe fratele meu sa inmatriculaze o masina pe numele lui. Acest individ, din alt oras, i-a promis fratelui ... (vezi toată discuția)
Impozit scuter(moped) Danyel77 Danyel77 va rog sa-mi spunetii si mie cum sa formulez o contestatie la primarie deoarece nu am platit taxa de inregistrare anuala de 50 ron pe care o percepe primaria ... (vezi toată discuția)