Buna ziua! Pentru completarea documentatiei, fiul meu ,intreprinzator ,a angajat o contabila. Acum 2 luni a inchis locatia si firma nu mai functioneaza .Am cerut documentele de la contabila, si, surpriza...! In registrul de intrari- iesiri ,nimic scris. Am calculat toate intrarile si iesirile . Acum nu stiu daca mai trebuie sa completez registrul , pentru declaratia 200. Revin... cifra de afaceri realizata este pe minus.
Declaratia 392 B o depun pe 0. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua, conform legislatiei in vigoare, aveti obligatia completarii Registrului-jurnal de incasari si plati. Declaratia 200 se completeaza pe baza informatiilor obtinute din Registrul-jurnal de incasari si plati. Iar cifra de afaceri nu poate fi pe minus, a nu se confunda cu pierderea realizata. Cifra de afaceri e obtinuta din venituri si nu din cheltuieli.Profitul sau pierderea in cazul dvs se va reflecta in declaratia 200, iar declaratia 392B este o declaratie informativa privind livrarile si achizitiile de bunuri si servicii catre persoane inregistrate sau neinregistrate in scopuri de TVA.
Nu cifra de afaceri este determinanta pentru depunerea D 392,aceasta exprimand doar livrari de bunuri/prestari servicii in interiorul tarii. Daca s-au efectuat numai achizitii din tara,declaratia trebuie depusa.
Declaratia 392b
Tessy
As dori sa ma lamuriti cum se completeaza declaratia 392B in cazul urmator:
- PFA neplatitor de TVA, cu obiect de activitate comert, care nu vinde nimic pe ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.