avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume dupa casatorie - voiaj nunta in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume dupa casatorie - voiaj nunta in strainatate

Salut
Vreau sa deschid un subiect interesant de care m-am lovit si inca nu i-am gasit rezolvarea.
Urmeaza sa ma casatoresc intr-o frumoasa zi de sambata (civila+religioasa) iar peste doua zile, luni, incepe rezervarea sejurului de voiaj de nunta in strainatate. Stim cu totii ca in urma casatoriei cel putin unul dintre soti isi va schimba numele (in cazul nostru, ea). Care este solutia legala de a calatori in strainatate pe baza pasapoartelor vechi cu numele vechi intrucat timpul nu este suficient pentru a le schimba pe numle noi sau ce solutie imi propuneti in acest sens?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: djsiege , utilizator 09:16, 21 Aprilie 2009
Buna ziua! Am fost in situatia asta, eu fiind sotia care si-a schimbat numele, iar peste 15 zile am plecat in Grecia cu pasapoartele vechi, al meu fiind pe numele de fata. Nu ne-a intrebat nimeni nimic, dar nici nu am deschis subiectul pe tema asta...Daca ai pasaportul e de ajuns.
Sa mergeti linistiti in voiaj de nunta cu actele vechi. Nu exista nici un impediment (in limita de timp prevazuta de lege). Ulterior sanctiunea amenda (cateva sute de mii vechi).

ART. 18 - UG 97/2005 :" În termen de 15 zile de la modificarea numelui, prenumelui titularului, prenumele parintilor, data sau locul nasterii, ca urmare a casatoriei, divortului sau pe cale administrativa, persoana fizica în cauza ori reprezentantul sau legal are obligatia sa solicite formatiunii de evidenta populatiei eliberarea unei noi carti de identitate."

Casa de piatra!

Multumesc mult pentru raspunsurile voastre! Sper sa nu intampinam dificultati la vama nici la intoarcere.
Cei de la vama au o evidenta cum ca acum 2 saptamani te-ai casatorit si nu te mai numesti ca inainte? In cazul in care calatoresti in afara UE (Turcia) si nu te poti legitima cu CI si doar cu Pasaportul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de casatorie alesssandra13 alesssandra13 Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma ... (vezi toată discuția)
Pot calatori cu pasaportul pe numele de fata/dinaintea casatoriei? ... Ela87 Ela87 Pot calatori cu pasaportul pe numele de fata/dinaintea casatoriei in Turcia? Sotul si fiul meu au pasapoarte cu numele x (al familiei) pasaportul meu este ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara - actele masinii pe numele dinaintea casatoriei ContSters261300 ContSters261300 Buna ziua, Urmeaza sa ma casatoresc in luna octombrie si dorim sa mergem in luna de miere cu masina imediat ce imi elibereaza noul buletin. Actele ... (vezi toată discuția)