avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... iesire din tara - actele masinii pe numele dinaintea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

iesire din tara - actele masinii pe numele dinaintea casatoriei

Buna ziua,

Urmeaza sa ma casatoresc in luna octombrie si dorim sa mergem in luna de miere cu masina imediat ce imi elibereaza noul buletin. Actele autoturismului sunt pe numele meu si automat dupa casatorie o sa iau numele sotului. Vom intampina probleme la vama daca pe buletin voi avea numele de familie al sotului si actele autoturismului vor fi pe numele de fata (ca sa schimb toate actele ar dura vreo 2-3 saptamani) ? Mentionez ca nu voi avea timp sa imi schimb si permisul, nu voi conduce pe toata perioada vacantei.

Multumes!
Cel mai recent răspuns: ContSters261300 , utilizator 19:24, 10 August 2012
in primul rand va dorim casa de piatra si apoi va informam ca aveti obligatia de a schimba cartea de identitate in termen de 15 zile de la data casatoriei.

puteti iesi din tara cu pasaportul pe care este inscris numele inainte de casatorie si nu este obligatorie schimbarea documentului intr-un termen limita.

[ link extern ]
pasaport nu am si in orasul unde locuim noi la starea civila, daca iei numele sotului, in acea zi iti taie cartea de identitate, astfel sunt obligata sa stau cel putin inca 3-4 zile dupa nunta sa pot sa imi fac una noua.
va multumesc mult pt informare si pt urari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura iesire din tara dupa casatorie IoanaTdr IoanaTdr Buna ziua, Urmeaza sa ma casatoresc in ctombrie, si as vrea in august sa imi rezerv bilete pentru concediu pentru imediat dupa nunta.Am intrebat la Evidenta ... (vezi toată discuția)
Plec în luna de miere imediat după căsătorie dar vreau să rezerv biletele de acum. ce opțiuni am în privința actelor, ținând cont de faptul că îmi schimb numele? Mihaela12341 Mihaela12341 Ma casatoresc in aprilie iar in luna de miere mergem in Thailanda. Problema este ca trebuie sa luam biletele acum. Cand ajungem in Thailanda trebuie sa ne ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate imediat dupa casatorie malina1987 malina1987 Buna ziua, Luna viitoare ma voi casatori si la 2 zile distanta vreau sa plec in Turcia. Am fost zilele astea la Pasapoarte care mi au spus ca indicat ar fi ca ... (vezi toată discuția)