avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procedura iesire din tara dupa casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procedura iesire din tara dupa casatorie

Buna ziua,
Urmeaza sa ma casatoresc in ctombrie, si as vrea in august sa imi rezerv bilete pentru concediu pentru imediat dupa nunta.Am intrebat la Evidenta ppulatiei daca se poate face buletin de urgenta,pt schimbarea numelui.Mi-au raspuns ca nu.
Am intrebat la starea civila daca se poate sa nu imi taie buletinul, bineinteles ca mi-au spus ca nu.
Daca imi fac acum un pasaport pe un an, cu numele de fata, actual, as putea iesi din tara pentru a merge o saptamana in Italia dupa nunta, cu pasaportul?Sau cum sa procedez sa pot iesi?buletinul il voi schimba doar dupa ce ma intorc.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: IoanaTdr , utilizator 21:02, 28 Iulie 2016
Puteti iesi cu pasaport cu numele purtat anterior casatoriei. La iesirea din tara sau in IT nu va cere nimeni certificat de casatorie. Nu sunteti obligata sa circulati in UE cu carte de identitate.
Nu va faceti probleme. Faceti pasaportul si mergeti in luna de miere linistita. Functionarii v-au spus taman din lege, asa este trebuie sa va taie buletinul la casatorie, daca treceti pe numele sotului, daca insa ramaneti pe numele dvs. nu mai trebuie sa schimbati nimic. Casa de piatra!:vishenka:
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume dupa casatorie Apollo_ro Apollo_ro Dupa casatorie sotia mea isi va schimba numele. As vrea sa stiu in cat timp trebuie schimbat buletinul. Pasaportul si permisul de conducere trebuie schimbate ... (vezi toată discuția)
Plec în luna de miere imediat după căsătorie dar vreau să rezerv biletele de acum. ce opțiuni am în privința actelor, ținând cont de faptul că îmi schimb numele? Mihaela12341 Mihaela12341 Ma casatoresc in aprilie iar in luna de miere mergem in Thailanda. Problema este ca trebuie sa luam biletele acum. Cand ajungem in Thailanda trebuie sa ne ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara - actele masinii pe numele dinaintea casatoriei ContSters261300 ContSters261300 Buna ziua, Urmeaza sa ma casatoresc in luna octombrie si dorim sa mergem in luna de miere cu masina imediat ce imi elibereaza noul buletin. Actele ... (vezi toată discuția)