Buna ziua,
Urmeaza sa ma casatoresc in ctombrie, si as vrea in august sa imi rezerv bilete pentru concediu pentru imediat dupa nunta.Am intrebat la Evidenta ppulatiei daca se poate face buletin de urgenta,pt schimbarea numelui.Mi-au raspuns ca nu.
Am intrebat la starea civila daca se poate sa nu imi taie buletinul, bineinteles ca mi-au spus ca nu.
Daca imi fac acum un pasaport pe un an, cu numele de fata, actual, as putea iesi din tara pentru a merge o saptamana in Italia dupa nunta, cu pasaportul?Sau cum sa procedez sa pot iesi?buletinul il voi schimba doar dupa ce ma intorc.
Multumesc frumos!
Puteti iesi cu pasaport cu numele purtat anterior casatoriei. La iesirea din tara sau in IT nu va cere nimeni certificat de casatorie. Nu sunteti obligata sa circulati in UE cu carte de identitate.
Nu va faceti probleme. Faceti pasaportul si mergeti in luna de miere linistita. Functionarii v-au spus taman din lege, asa este trebuie sa va taie buletinul la casatorie, daca treceti pe numele sotului, daca insa ramaneti pe numele dvs. nu mai trebuie sa schimbati nimic. Casa de piatra!:vishenka: