avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume dupa casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume dupa casatorie

Dupa casatorie sotia mea isi va schimba numele. As vrea sa stiu in cat timp trebuie schimbat buletinul. Pasaportul si permisul de conducere trebuie schimbate si ele (daca da, in cat timp), sau sunt valabile pana la expirare?

Noi vom pleca in luna de miere imediat dupa nunta, si avem nevoie de acte valabile pentru a putea iesi din tara. Daca buletinul este perforat, poate folosi pasaportul pe numele vechi la granita?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 18:11, 4 Aprilie 2012
Buletinul trebuie schimbat in termen de 15 zile de la casatorie. Da trebuie schimbate si pasaportul si permisul de conducere. Avand in vedere ca termenul de schimbare este de 15 zile, sotia poate calatori pe baza pasaportului. Luati cu dvs. si certificatul de casatorie. La unele pensiuni se fac reduceri la cazare pentru tinerii casatoriti. Buletinul este obligatoriu ca ofiterul de stare civila sa-l anuleze la casatorie prin taierea coltului unde este trecut termenul de valabilitate. Daca plecati doar cu buletinul riscati sa fiti intorsi inapoi. Casa de piatra si o luna de miere cat mai reusita.:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire/perforare buletin AlexandraVPopescu AlexandraVPopescu Este legala oprirea buletinului persoanei care isi schimba numele dupa casatorie, in momentul depunerii dosarului la starea civila? Sau perforarea acestuia ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de casatorie alesssandra13 alesssandra13 Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma ... (vezi toată discuția)
Plec în luna de miere imediat după căsătorie dar vreau să rezerv biletele de acum. ce opțiuni am în privința actelor, ținând cont de faptul că îmi schimb numele? Mihaela12341 Mihaela12341 Ma casatoresc in aprilie iar in luna de miere mergem in Thailanda. Problema este ca trebuie sa luam biletele acum. Cand ajungem in Thailanda trebuie sa ne ... (vezi toată discuția)