avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Masina de serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Masina de serviciu

in urma noului cod penal masina de servici nu se mai poate folosi in interes personal.??? ...intrebare... nici cu acordul patronului... daca iei dezlegare de la patron nu poti folosi masina..???
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 20:58, 17 Februarie 2014
Conf art 238 alin 1 Cod Penal constituie abuz de încredere insuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Asadar daca angajatorul va permite sa folositi autoturismul in folos personal atunci nu savarsiti o infractiune. Aveti insa griji sa detineti si un document care sa va ateste acest drept.
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2014
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere bun pana la plata datoriilor este legal? Ionut455 Ionut455 Buna ziua, urmeaza sa incetez activitatea la actualul loc de munca, am aflat ca societatea la care am lucrat anterior este in insolventa si nu mi-au platit ... (vezi toată discuția)
Bunuri instrainate si nerecuperate HenryHayes HenryHayes Buna ziua, Am cumparat acum cateva luni un produs media (vorbesc de un televizor) de la un magazin din Bucuresti, iar ulterior l-am imprumutat unui prieten ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)