avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare gresita concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare gresita concediu medical

Buna ziua,
Speta: se acorda un concediu de maternitate unei gravide astazi (ex 01.02.2014)
Gravida se afla sub un contract de munca pe perioada determinata care se sfarseste in data de 24.02.2014. Concediul este acordat pana in data de 24.02.2014. Ulterior gravida incheie contractul si merge si depune actele de somaj iar dupa 5 zile solicita in continuare concediu de maternitate care i se acorda. La sfarsitul perioadei de concediu de maternitate se constata ca nu a fost corespunzator acordat deoarece primul concediu trebuia acordat pe intreaga luna ne luandu-se in calcul faptul acel contract de munca urma sa se incheie in data de 24.
Cine este vinovat? Cum se poate remedia? Ce solutii exista?
Help please!!!
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 23:54, 17 Februarie 2014
Certificatele medicale se pot corecta:
- certificatul din 01.02 sa fie corectat pana in 28.02 in loc de 24.02;
- certificatul urmator sa fie din 01.03 pana in 31.03;

Gravida trebuie sa mearga cu certificatele eliberate originale la medicul prescriptor sa le corecteze conform legii.
Nu are rost sa cautati vinovati, inca este timp sa se corecteze atat certificatele, cat si raportarea medicului privind certificatele eliberate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate, ccc, 2 joburi - contract determinat și nedeterminat Ktz777 Ktz777 Bună ziua, Am următoarea situație : soția gravidă cu gemeni, termen pe 27 decembrie. Ea este angajată cu normă întreagă la 2 angajatori ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal andreea644 andreea644 buna ziua numele meu este neagu andreea am varsta de 23 de ani.lucrez la un magazin de 3 ani . acum sunt gravida in luna 7.la inceputul lui martie dupa ... (vezi toată discuția)
Cim pe durata determinata vs sarcina leuca_luminita leuca_luminita Buna seara! O cunostinta e insarcinata si 5 saptamani si isi desfasoara activitatea sub auspiciile unui contract pe durata determinata care va inceta la data ... (vezi toată discuția)