Buna seara,
Pe data de 12 decembrie 2013 s a incheiat divortul intre unchiul meu si fosta lui sotie.la mijloc a fost un copil,care a ramas la mama in custodie comuna cu program de vizitare de 3 ore o data la 2 saptamani si pensie alimentara de 415 lei.astazi,unchiul meu a primit o comunicare in vederea majorarii pensiei de la 415 ron pe luna (adica 25% din salariul lui) la 29990 lei pe luna.motiveaza aceasta mararie prin faptul ca ea ar avea dreptul la dividende din firma unchiului meu( unde ea nu a adus niciun aport).
Are voie sa ceara aceasta marire si ce este de facut?
2.ea a cerut de la Registrul comertului acte legate de firma unchiului meu( puncte de lucru,venituri,datorii etc) iar registrul comertului i le a dat fara sa i ceara acordul unchiului meu.aveau voie sa faca asta!poate da in judecata reg comertului?
Va multumesc
1. are voie sa ceara orice, nu inseamna neaparat ca va si primi. Pensia de intretinere se stabileste in raport cu veniturile parintelui si nevoile copilului. Ma indoiesc ca doamna va putea demonstra nevoi lunare de aproape 30000 de lei, insa cel mai probabil se va mari pensia de 415 lei la o suma mai apropiata de nevoile reale ale copilului. Daca domnul are de unde sa asigure copilului conditii mai avantajoase ar fi nedrept ca respectivul copil sa nu beneficieze de ele. Cererea de marire a pensiei de intretinere se refera la drepturile copilului si nu are nici o importanta aportul adus sau nu de mama copilului la firma respectiva. Daca tatal are venituri ele se iau in calcul la stabilirea pensiei de intretinere a copilului.
2. banuiesc ca datele pe care le-a obtinut dna de la Registrul Comertului sunt publice
Dividendele sunt anuale si se pot reinvesti in societate, nu sunt venituri constante ale tatalui si da, chiar daca ar fi.. copilul nu are nevoi de 30 mii pe luna.
La dividende si parti sociale ale firmei are dreptul prin partaj daca e vb de o firma infiintata in timpul casatoriei.
Partaj dividende
smoothie
Va rog sa ma lamuriti in cateva probleme legate de procedura de partaj de dupa divort.
1. sotul este asociat unic la societate infiintata inainte de ... (vezi toată discuția)