Probabil ca aveti mai multi furnizori de utilitati si servicii. Luati-i pe rand si discutati cu fiecare in parte. Faceti cu fiecare un punctaj si stabiliti clar cat aveti de plata si preluati aceste debite pe asociatia proaspat infiintata, cu acordul fiecarui furnizor, de la caz la caz.
Unul poate accepta sa preluati debitele si sa platiti treptat, alt fornizor poate o sa va impuna sa achitati totul la zi si apoi sa incheiati contract...
@ynocentta, spuneti ca:
Daca anterior contractul a fost pe numele unei persoane fizice-care nu a achitat catre furnizorii de utilitati c/v facturi,dv ca si asociatie de proprietari incheiati contract de furnizare utilitati ,care nu are nici o tangenta cu debitele persoanei fizice care a achitat partial c/v facturi
Asociatia de proprietari nu are cum sa incheie singura contract de furnizare utilitati, asa cum spuneti, pentru simplul motiv ca aceste contracte se incheie intre furnizor si asociatie.
Apoi gresiti cand credeti ca asociatia nu are nici o tangenta cu persoana fizica... Pai acea persoana fizica primea facturile aferente consumului indicat de apometrul general seria xx, instalat la adresa ZZ, ori acum asociatia incheie cu furnizorul contract exact pe acel punct de consum si nu pe altul, intelegeti?
Si daca cineva cumpara un apartament legal prin notar, cand ajunge la furnizorul de energie elecrica sau gaz nu i se intocmeste conttract pe numele noului proprietar ddecat dupa achitarea la zi a consumului de pana atunci, intelegeti?
Va rog, unde nu stiti, nu mai raspundeti!