avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua!
De mostenirea primita in timpul casatoriei in conditiile noului Cod Civil beneficiaza ambii soti?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriana48 , utilizator 12:44, 18 Februarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
De beneficiat pot beneficia ambii soti (daca vorbim de ex de o casa in care locuiesc sau de o suma de bani pe care o cheltuie), insa din punct de vedere legal bunurile din mostenire sunt bunuri proprii ale sotului mostenitor si nu bunuri comune cu celalalt sot.
Este vorba de o casa, care in acest moment este intr-o stare nu foarte buna, dar pe viitor intentionez sa o renovez. Doream sa stiu ce drepturi va avea sotul la aceasta casa. Se poate demonstra cumva ca a contribuit la renovarea, imbunatatirea ei si sa aiba drepturi civile la acea casa, avand in vedere ca suntem despatriti, dar nu si in acte?
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
Adriana48, utilizator
Sotul daca investeste in acea casa are un drept de creanta ,daca nu investeste si nu va divortati va avea cota parte din toate bunurile dvs in cazul mortii dvs.Daca doriti sa nu mosteneasca nimic divortati si investiti dvs in casa !Daca nu divortati si investiti in casa pastrati toate chitantele,facturile pe numele dvs in cazul in care sotul vrea sa divorteze sau dvs vreti divortul sa nu va treziti cu afirmatii ca el a investit in acea casa!
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
justice86, utilizator
Avand in vedere faptul ca avem 3 fii, si ca suntem amandoi trecuti de 66 ani, sper sa traim in continuare separati si fara pretentii. Mostenirea o am de la parintii mei care au decedat unul in anul 2003 si celalalt in anul 2010.
Multumesc frumos pentru ajutor si informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia are drepturi legale dupa divort, daca sotul primeste mostenire de la parinti? ita ita Casatoriti din anul 1987, divorteaza in 2014 dupa 27 ani de casnicie. In anul1996 sotul ramane singurul mostenitor al unei case prin documente legale cu act ... (vezi toată discuția)
Problema de drept civil allexandrag allexandrag Buna ziua, Avand in vedere urmatoarea situatie: 1. Casa viitorului meu sot este mostenire din partea bunicilor sai. 2. Anul acesta pentru renovare si ... (vezi toată discuția)
Dacă soțul are un copil major pe care îl intretine (nu poate ... zanazane zanazane Dacă soțul are un copil major pe care îl intetine (nu poate lucra din motive medicale), în caz de deces al soțului, ce drepturi și obligații are sotia ... (vezi toată discuția)