avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - locuinta copiilor- va rog un sfat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - locuinta copiilor- va rog un sfat

Buna,
as avea nevoie de un sfat referitor la situatia in care ma aflu acum, pe scurt:
- sotia vrea sa divorteze, motivele invocate fiind puerile cel putin din punctul meu de vedere. Adevarul este ca are "un prieten bun" cu care ajunge sa vorbeasca si de 60 de ori in 2 zile, incepand de la 5 am si pana tarziu in noapte cu mine si cu copii in casa.
Avem 3 copiii, 2 gemeni de 5 ani si unul de 7ani. Apartamentul unde stam acum este al tatalui meu, copiii aici considera ca este casa lor. Eu imi iubesc foarte mult copiii si nu as vrea sa-i vad suferind.
Mama sotiei locuieste in oras de asemenea.
Am un job destul de bun, un salariu la fel de bun, dublu cat al sotiei, plus ca programul meu de lucru este doar pe schimbul 1, sotia lucreaza 2 schimburi.
As vrea sa stiu de la cei care au experienta in divorturi, care sunt sansele ca dupa divort copii sa ramana in custodia comuna insa sa continue sa locuiasca in apartament cu mine in continuare ? Nu vreau sa pun oprelisti sotiei de nici un fel, nici la ore de vizita, nici la nimic, consider doar ca este in interesul superior al copiilor sa ramana aici.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:29, 4 Martie 2014
Teoretic, aveti sanse egale. in avantajul dvs e faptul ca minorii au crescut in acea casa si ca au o relatie buna cu dvs, ca va puteti ocupa de ei, aveti si timp, iar mama.. ca e mama si asta conteaza tare mult, cateodata prea mult.
Posibil ca si mama s-a ocupat de ei si dansa are o relatie buna cu copiii, la mama ei ar avea conditii bune de locuit, iar cand e noaptea la serviciu, va sta cu ei mama acesteia, copiii nu vor fi singuri.
Ati putea discuta cu mama si poate invitata la mediator ati putea ajunge la un acord.
Sotia lucreaza schimbul 1 si 2, si intr-adevar are o relatie buna cu copiii. Insa conditiile de la mama ei nu sunt bune pentru 3 copiii, este un apartament cu 2 camere, aglomerat cu tot felul de mobile si catrafuse adunate in ani. Si apartamentul de acum are tot 2 camere insa este mult mai aerisit, si cu conditii mult mai bune pentru copii.
Exista posibilitatea ca instanta sa considere sa lase gemenii la mine si pe cel mare la mama sau invers ?
Buna ziua. Nu este niciodata o idee buna sa separati fratii. Daca doriti sa divortati trebuie sa indepliniti procedura prealabila obligatorie de participare la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii. Contactati un mediator pe care il alegeti dvs si parcurgeti procedura. Mediatorul va va explica felul in care puteti administra aceasta schimbare majora in viata familiei dvs cu ajutorul medierii: in sedintele de mediere veti vorbi impreuna cu sotia felul in care sa organizati viata copiilor in primul rand si apoi alte detalii care presupun desfacerea unei casatorii. Acordul de mediere rezultat il veti depune la instanta pentru consfintire si emitera unei hotarari de expedient. Taxa este de 20 de lei. Custodia copiilor este automat comuna adica exercitati impreuna cu sotia in mod egal autoritatea parinteasca asupra copiilor.
As spune ca aveti o sansa destul de mare in instanta, insa aveti nevoie de un avocat bun, care sa cunoasca practica instantei in care va veti judeca.
Ati incercat sa ajungeti la o intelegere cu mama copiilor in legatura cu locuinta copiilor si programul de relatii cu copiii ?
Cele mai mari sanse de reusita cred ca le-ati avea in cadrul medierii pentru ca dvs si mama impartiti aceeasi realitate si aveti o baza comuna de la care sa porniti negocierea. Pe cand in fata judecatorului ... trebuie sa va asigurati ca se si intelege exact ceea ce vreti sa spuneti. In plus, amandoi sunteti apropiati de copii si doriti sa le fie bine.
Ma gandesc ca propunand un program de relatii personale foarte extins si transparenta in deciziile legate de copii, ati putea convinge mama sa accepte ca domiciliul sa fie in continuare la dvs.
Dar cred ca, in mod realist, copiii tot vor ajunge sa doarma frecvent la parintii mamei.
Multumesc pentru sfaturi. Probabil ca vom ajunge la mediere. Momentan sunt in discutii cu mama referitor la aceasta problema insa nu ne intelegem deloc. Ea vrea la ea, eu vreau la mine. Eu nu vreau divortul, eu as vrea sa ajungem la o solutie pentru a ramane impreuna cu copii in casa noastra. Totusi, sunt 3 copii, si va fi deosebit de greu sa-i crestem divortati. Insa influentele exterioare sunt foarte greu de depasit.
Insa, stiu ce se poate intampla daca copii ajung la soacra. Inevitabil se va ajunge la vorbe de genul "esti ca si taica-tu", "tot asa facea si el", etc....cred ca stiti la ce ma refer. Si in timp, copii ajung sa creada ca tot ce sa intamplat a fost in general din vina mea.

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec cu copilul de acasa, ce am de facut? elisa_c elisa_c Buna ziua!eu v-am mai scris si va multumesc pentru promtitudine!doar ca lucrurile se inrautetesc si as vrea sa stiu ce am de facut.vreau sa plec cu fetita de ... (vezi toată discuția)
Divort, 2 copii minori Andreiulmeu Andreiulmeu Buna ziua, Sunt un tata de 36 de ani, cu doi copii minori, de 4 si 6 ani, care doreste sa divorteze. Motivul principal este infidelitatea sotiei si secundar ... (vezi toată discuția)
Divort in cazul in care este un copil minor la mijloc robertxl robertxl Buna ziua, Am cautat informatii legate de acest subiect insa nu sunt foarte lamurit in aceasta privinta. Sunt casatorit insa de ceva vreme nu ne mai ... (vezi toată discuția)