avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate trece la executare silita?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate trece la executare silita?

Va spun pe scurt situatia si sper sa ma fac si inteleasa.
Partaj intre 2 fosti soti.(S-a terminat apelul, nefacandu-se pana azi 18.02.2014 redactarea hotararii).Mai exista o cale de atac, recursul.Pe portalul instantei am gasit urmatoarea '' obligă pârâta-reclamantă la plata către reclamantul-pârât XXXXXXX a unei sulte compensatorii în cuantum de 108.501,45 lei, în termen de 6 luni de la data pronunţării prezentei decizii. Menţine în rest sentinţa civilă apelată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 23.09.2013".
Eu intentionez sa fac recurs. Hotarea data in apel stiu ca este executorie. Data limita pana la care trebuie sa achit sulta este 23.03.2014. Daca pana la aceasta data nu primesc comunicarea(adica nu se face redactarea) voi plati penalitati de intarziere daca astept sa zicem pana in iunie 2014 (presupunand ca atunci voi primi comunicarea). Alta intrebare: Daca in calea de recurs eu voi castiga, in sensul ca sulta sa fie zero, ce se intampla daca partea adversa a cheltuit banii dati in urma hotararii din apel?

Va multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Plata sulta in termen de 6 luni de la pronuntare stancescua stancescua Proces partaj, faza apel. Ce am gasit pe just.ro: \\"obligă pârâta-reclamantă la plata către reclamantul-pârât XXXXX a unei sulte compensatorii în ... (vezi toată discuția)
Revizuirea (dupa recurs). spirit spirit Am castigat recursul, dar exista o contrarietate de decizii in apel si fond care ma determina sa ma gandesc la o urmatoare cale de atac. Va rog, daca are ... (vezi toată discuția)
Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)