avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plata sulta in termen de 6 luni de la pronuntare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plata sulta in termen de 6 luni de la pronuntare

Proces partaj, faza apel. Ce am gasit pe just.ro:

"obligă pârâta-reclamantă la plata către reclamantul-pârât XXXXX a unei sulte compensatorii în cuantum de 127.500,45 lei, în termen de 6 luni de la data pronunţării prezentei decizii. Menţine în rest sentinţa civilă apelată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 23.09.201".
Intrebare:
Nici pana azi 12.12.2013 nu am primit comunicarea. Am fost la arhiva si am aflat ca nu s-a facut redactarea deciziei. Intentionez sa fac recurs.
Este correct dat termenul de plata al sultei? Adica 6 luni de la data pronuntarii? Nu trebuia de la data comunicarii? Poate sa-mi vina comunicarea si in martie -aprilie 2014. Asta inseamna ca trebuie sa platesc sulta, imi vine comunicarea si apoi fac recurs? Ceva e in neregula?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: stancescua , utilizator 14:59, 16 Decembrie 2013
Ratiunea fixarii termenului de 6 luni de la data pronuntarii, este aceea ca deciziile pronuntare de instanta de apel sunt definitive de la data pronuntarii conform disp art.377 al.1 pct.3 din c.proc.civ, prin urmare partea careia ii datorati sulta poate pune in executare hotararea chiar daca dvs. veti declara recurs ( art.376 al.1 c.proc.civ.)
In privinta intarzierii motivarii si comunicarii hotararii, aveti posibilitatea formularii unei cereri adresata presedintelui instantei, pe calea careia sa solicitati urgentarea redactarii hotararii.
Dupa ce hotararea se redacteaza, aceasta se comunica partilor , iar de la data comunicarii va curge termenul de recurs de 15 zile.
Multumesc frumos stimata d-na avocet Simonette12.
Va rog sa-mi spuneti ce se va putea intampla.

Sa zicem ca se implineste termenul de 6 luni de la data pronuntarii, adica 23.03.2013. Mie imi vine comunicarea in ianuarie 2014(sa presupunem). Partea adversa pune in executare decizia din apel. Eu Ii voi da sulta si merg in continuare cu recursul. Ce se intampla daca mi se admite recursul si sulta nu va mai fi la valoarea stabilita in apel, adica va fi mult mai mica.Imi va da partea adversa diferenta inapoi? Daca nu va mai avea acei bani? Va rog, luminati-ma ca m-am ratacit rau de tot in ale justitiei.


Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate trece la executare silita? stancescua stancescua Va spun pe scurt situatia si sper sa ma fac si inteleasa. Partaj intre 2 fosti soti.(S-a terminat apelul, nefacandu-se pana azi 18.02.2014 redactarea ... (vezi toată discuția)
Caile de atac intr-un proces de divort valentin_76 valentin_76 Buna seara! As avea si eu urmatoarea problema asupra careia doresc, daca se poate, sa ma lamureasca cineva: care sunt caile de atac intr-un proces de divort, ... (vezi toată discuția)
Investirea cu formula executorie a hotararii inainte de a se solutiona recursul Georgiana111 Georgiana111 Se poate obtine hotarare executorie in cazul dreptului de vizita al copiilor in urma unui divort ,inainte sau dupa recurs (vezi toată discuția)