conform art. 44(1) delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pe perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului - interpretarea mea este ca prima runda de 60 zile o face angajatorul fara acordul angajatului, iar urmatoarele perioade succesive, fiecare perioada de 60 zile, trebuie facuta cu acordul angajatului. Iar daca fac si o intrerupere (nespecificata in lege) de exemplu de 2 zile, pot sa o iau linistit de la capat ca nu mai sunt perioade succesive?
Parerea mea este ca prima delegare este din partea angajatorului (60 zile calendaristice in termen de 12 luni) in acest caz salariatul nu se poate impotrivi delegarii, iar urmatoarea este cu acordul salariatului, indiferent de cate zile de intrerupere are delegarea a 2-a. Daca am relua dupa o intrerupere o alta delegare din partea angajatorului am depasi nr de 60 zile prevazut de lege, ceea ce contravine legii. Perioada succesiva se refera la nr maxim de zile pentru care se poate face urmatoarea delegare cu acordul salariatului.