avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nerecunoasterea de catre casa teritoriala de pensii a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nerecunoasterea de catre casa teritoriala de pensii a grupei 2 de munca

buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste lamuriri. mama mea a depus dosarul de pensie in luna octombrie anul trecut. in luna ianuarie 2014 a primit decizia negativa de la C. de pensii pe motiv ca nu indeplineste conditiile de vechime si varsta (are 57 de ani). la calculul pensiei nu i-a fost recunoscuta grupa a 2-a (a fost mecanic frogotehnist, a lucrat in mediu toxic-amoniac si zgomot puternic-de la compresoare) pt care a depus adeverinta emisa de la firma lichidatoare a fostei intreprinderi, de altfel grupa 2 este trecuta si in cartea de munca. in decizie se mentioneaza ca adeverinta nr..... emisa de .... nu este valabila deoarece nu are nominalizare pt gr. 2. am cerut alta adeverinta de lalichidator dar mi s-a zis ca nu stiu ce sa treaca in ea pentru ca toata arhiva fostei intreprinderi este distrusa. ce putem face pentru ca, C.de pensii sa recunoasca grupa daca firma a intrat in insolventa inainte de anii 2000 si mai mult arhiva a fost distrusa(in urma unor inundatii)?

Alte discuții în legătură

Pensie gr 2 Ileana 2 Ileana 2 Am lucrat 20 de ani intr-un loc de muncă gr 2 (zgomot calculat 98 decibeli) Problema este ca in carnetul de munca scrie gr 2 de muncă doar pentru 3ani si 8 ... (vezi toată discuția)
Cerere de pensionare respinsa Elena.1980 Elena.1980 Buna ziua, Socrul meu in varsta de 60 ani, ii implineste in 07 decembrie, a depus cerere de pensionare la Casa de Pensii in baza adeverintelor din care ... (vezi toată discuția)
Recunoastere grupa i de munca de angajator elizal elizal Am desfasurat activitate in mediul toxic (caravana MRF) in care era instalat un aparat Roentgen, timp de 5 ani , din 1976- 1981, timp efectiv llucrat la locul ... (vezi toată discuția)