Socrul meu in varsta de 60 ani, ii implineste in 07 decembrie, a depus cerere de pensionare la Casa de Pensii in baza adeverintelor din care rezulta ca are lucrati 34 ani si 5 luni. In perioada 01.11.1979 - 31.01.1990 a lucrat ca lacatus mecanic la UMTCF Brasov sectia Hoghiz aceasta perioada fiind incadrata in grupa a II iar pe langa aceasta perioada mai are inca 14 ani 1 luna si 22 de zile lucrate in grupa a II. De la Casa de Pensii i-a respins cererea de pensionare deoarece, cf decizie primite, din adeverinta primita pt perioada lucrata la UMTCF ii ia in calcul doar vechimea, grupa nu o i-au in calcul pt aceasta perioada deoarece, citez din decizie, nominalizarea este incorecta. Ce trebuie facut pt a se recunoaste aceasta perioada in grupa II, este un alt tip de adeverinta (am primit vreo 3 adeverinte pana acum si nici una nu a fost luata in calcul)? Multumesc.
1. Pe langa adeverinta trebuie si actele si tabelele nominale de la firma (din acea perioada) prin care s-au stabilit nominal cei care sunt incadrati in gr. a II-a de munca.
2. Faptul ca nu are inregistrarea in carnetul de munca este un motiv de suspiciune din partea Casei de Pensii.
A primit pe langa adeverinta si actele si tabelele nominale de la firma (din acea perioada) prin care s-au stabilit nominal cei care sunt incadrati in gr. a II-a de munca si este incadrata meseria in acel tabel dar cu toate acestea s-a respins pe motiv nominalizarea este incorecta. De la Casa de Pensii i-a spus ca adeverinta primita nu este buna ca trebuie un anumit tip, dar nu i se spune ce fel de adeverinta doresc sau sa i se dea una tip. Ce trebuie facut in acest caz?
Multumesc.
Este vorba de Ordinul ministrului muncii, familiei si egalitatii de sanse nr. 590/2008 pentru aprobarea Procedurii privind modul de intocmire si eliberare a adeverintelor prin care se atesta activitatea desfasurata in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001.
Grupa de munca
laura_p2014
Buna ziua,
As dori sa stiu daca nominalizarea de catre sindicatele societatilor comerciale pentru grupa a II-a de munca valabila pana la data de 01.04.2001, ... (vezi toată discuția)