avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Fiind in crestere copil pana la 1 an se poate sa mai ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Fiind in crestere copil pana la 1 an se poate sa mai angajeze alte 2 persoane pe aceeasi functie?

eu sunt in crestere copil pina la un an,dupa ce am plecat in c.c.c.sau facut niste modificari si o pers cu o functie superioara mie aia schimbat c.i.m.pe perioada ned.pe functia mea,la scurt timp sa inbolnavit si a plecat in medical 8 luni,dupa aia a mai angajat o pers de aceasta data cu c.i.m.pe 3luni,in aceasta unitate se poate sa fie doar 3 pers cu aceasta functie la ora actuala suntem 5.Doi pe functia lor a mea e ocupata pina la 15-04-14,eu trebuie sa ma intorcla serv.pe 01-04-14 sa pot beneficia si de insertie si pe 01-05-14 trebuie sa vina si cealalta pers. din medical tot pe acelasi post ce credeti ca se poate intimpla?cum ar putea sa ne reangajeze pe toate pe aceiasi functie .Va rog frumos sa imi raspundeti
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:21, 10 Aprilie 2014
Medical de 8 luni nu exista, intra in comisie cei care au mai mult de 90 de zile de concediu medical.
Buna,

Se pare ca nu ati detaliat bine problema, din ce am inteles avem asa:
1 persoana care a mers in CM 8 luni;
1 persoana cu CIM pe per.determinata, caruia i se va inchide CM;
-dvs care sunteti in CCC;
- si inca 2 persoane neidentificate, in fine...
Pe postul dvs avea voie sa incadreze doar personal cu CIM pe perioada determinata, avand in vedere reintoarcerea dvs din CCC, pe urma e cazul persoanei care are CM pe 8 luni, in acest caz persoana putea fi propusa pentru pensionare avand in vedere depasirea celor 183 zile de CM, limita maxima prevazuta de lege, exceptii desigur ca mai sunt...
Speculez acum si cred ca au fost interese personale acolo.
De persoana cu 3 luni CIM determinata, va pleca, persoana cu 8 luni de CM ar trebui propusa spre pensionare, dupa care va pleca, si veti mai ramane dvs cu celelalte 2 persoane de care nu stiu multe...
A se vedea perioadele de angajare ale celor 2 persoane care au fost in CM, va veti lamuri mai bine...
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
ionelmic, utilizator
1. - Pe perioada cat sunteti in concediu crestere copil (CCC) dvs. aveti contractul individual de munca (CIM) suspendat adica sunteti tot salariata acelei unitati numai ca nu prestati munca si nu primiti salariu.
- In perioada cat dvs. sunteti in CCC angajatorul poate angaja, pe postul dvs., pe opricine doreste el, pe perioada determinata, pana la revenirea dvs. din CCC.

2. Daca angajatorul procedeaza altfel este problema lui si nu a dvs. si, daac este cazul, va fi sanctionat de ITM.

3. - Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.
- Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

4. Ce se intampla cu celelalte salariate nu mai este problema dvs. ci a angajatorului.

i_a_maria25 a scris:

....cum ar putea sa ne reangajeze pe toate pe aceiasi functie .Va rog frumos sa imi raspundeti



Probabil ca in organigrama sau in statul de functii al angajatorului se prevede mai multe locuri de munca de acelasi fel, situatie in care se pot angaja mai multe persoane pe aceeasi functie..
oare o boala la plamini ce nu ii da voie sa lucreze in comert

Alte discuții în legătură

Delegare din intoarcere cic Rana Rana Buna ziua, Am urmatoarea speta pe care va rog sa ma ajutati sa o clarific : Ma intorc din CIC ( 1 an ) cu o luna mai devreme de implinire copil 1 an si ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la munca din concediul de crestere copil deea-86 deea-86 daca nu am fost de acord cu schimbarea functiei la intoarcerea din concediul de crestere deoarece nu era o functie similara si nu am vrut sa semnez actul ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu dupa concediu crestere copil leona777 leona777 buna ziua, vreau sa stiu daca sunt obligata ca admistrator de firma, sa primesc o angajata care a stat 2 ani acasa in concediu crestere copil ( este al doilea ... (vezi toată discuția)