avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Ce cotizatii plateste mediatorul?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Ce cotizatii plateste mediatorul?

Ce cotizatii/contributii plateste mediatorul in situatia in care acesta mai este angajat cu contract de munca- la o firma cu alt obiect de activitate decat medierea. Bineinteles in afara de impozit 16% pe venit?
La firma unde este angajat i se retin toate contributiile.
multumesc
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
Ramona24, utilizator
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 10:19, 19 Februarie 2014
In plus fata de impozitul de 16%, se plateste contributia pentru asigurari de sanatate, de 5,5%. In baza declaratiilor privind venitul estimat, primiti o instiintare de plata de la ANAF. Aceste plati se fac trimestrial, anticipat. Se regularizeaza dupa depunerea declaratiei privind venitul efectv realizat in anul anterior.

Fiind deja angajata cu contract de munca, sunteti scutita doar de plata contributiei pentru pensie.

Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
mediator_comeaga, utilizator
Depinde de veniturile nete estimate prin D220. Daca ati estimat un venit net mai mare decat salariul minim pe economie, atunci achitati si CASS. Daca este mai mic, atunci nu veti achita CASS. In acest sens veti primi decizia de impunere.
In anul urmator, dupa ce veti depune D200 cu venitul realizat, veti primi Decizia de impunere anuala din care rezulta daca mai aveti ceva de achitat sau vi se vor restitui anumite sume cu titlu de impozit sau CASS achitate in plus.
multumesc....:flowersblue:

si ce procent ar fi la pensie, contributie de care as fi scutita mediator_comeaga ??
multumesc !!!
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
Ramona24, utilizator
Cota ar fi de 31.3%, baza lunara la care se aplica CAS fiind venitul declarat la ANAF (adica venitul la care persoana in cauza doreste sa se asigure pentru pensie), care nu poate fi mai mic de 35% din salariul mediu brut si nici mai mare decat echivalentul a de 5 ori acest castig.

Daca tot nu trebuie sa o platiti, de ce va intereseaza? :)
multumesc. ma interesa sa platesc totusi pentru a ma ajuta mai tarziu...la pensie:D dar e cam mult....

Alte discuții în legătură

Calcul contributie sanatate si impozit venit @marina @marina care este baza de calcul pentru impozitul pe venit si pentru contributia de sanatate la un PFA in sistem real? multumesc (vezi toată discuția)
Plata cas si cass pt. venituri din activitati independente stefanelul stefanelul Buna ziua, Sunt o persoana fizica neautorizata care obtin venituri din activitati independente pe baza unui contract de prestari servicii de publicitate pe ... (vezi toată discuția)
Plata somaj pfa stefan1968 stefan1968 As dori sa stiu daca PFA Birou mediator fara incasari trebuie sa plateasca contributia de somaj si sanatate. Titularul biroului nu are nici un venit din alte ... (vezi toată discuția)