avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calcul contributie sanatate si impozit venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calcul contributie sanatate si impozit venit

care este baza de calcul pentru impozitul pe venit si pentru contributia de sanatate la un PFA in sistem real?
multumesc
Cel mai recent răspuns: @marina , utilizator 07:59, 12 Noiembrie 2013
Pentru impozit se aplica 16% asupra venitului net (venit brut - chelt deductibile + chelt neded).
CASS este de 5.5%

www.avocatnet.ro/content/art...
multumesc
inteleg ca 5.5% se aplica asupra venitului net (venit brut-total chelt).
chelt totale includ si chelt cu impozitul pe venit?
Nu. Pe baza venitului si a chelt estimate, prin depunerea D220, ANAF-ul emite emite o decizie de impunere, stabilind plati anticipate de impozit si CASS.
La sfarsitul anului se depune D200 cu veniturile si chelt realizate in cursul anului. ANAF va regulariza CASS si impozitul.
buna ziua,
eu stiam ca la pfa in sistem real se calculeaza si se vireaza trimestrial cass si imp.
acest lucru vi l-am spus si eu:)
"Pe baza venitului si a chelt estimate, prin depunerea D220, ANAF-ul emite emite o decizie de impunere, stabilind plati anticipate de impozit si CASS."
Dupa ce va depuneti D220, ANAF-ul emite o decizie de impunere in care stabileste cuantumul contrib la CASS si impozit. Se vor face plati anticipate, trimestriale.
In anul urmator, pana in 15 mai, se depune D200 cu veniturile si chelt realizate efectiv. In baza acesteia si a platilor anticipate efectuate, ANAF-ul procedeaza la regularizarea contributiilor. Adica recuperati sau vi se vor compensa (daca ati platit in plus) sau veti plati diferenta.


Alte discuții în legătură

Cum fac sa cer la anaf recalcularea platilor anticipate pentru 2017? ContSters339305 ContSters339305 Am un PFA, in sistem real, deschis in iulie 2015. Anul acesta (2017), ANAF mi-a calculat, tot la trei luni, plati anticipate, dar pe baza venitului obtinut in ... (vezi toată discuția)
Pret minim pe care trebuie sa il plateasca un pfa pe luna marian52 marian52 Buna ziua! Imi pare rau ca deschid acest subiect pentru o informatie atat de banala, dar am ramas in continuare nelamurit dupa ce am citit legistatia din ... (vezi toată discuția)