avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare medicala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare medicala

Buna ziua.Ma numesc Mititelu Gabriela si problema mea este urmatoarea:sunt insarcinata insa nu lucrez deci nu beneficiez de asigurarea medicala.M-am interesat si am aflat ca fiind insarcinata am dreptul de a fi asigurata medical pe perioada sarcinii si 6 saptamani dupa .Insa cei de la casa de asigurari imi spun ca pt a beneficia de acest lucru trebuie sa platesc cotizatia pe 6 luni .Medicul ginecolog mi-a confirmat acelasi lucru ca sunt asigurata pe perioada sarcinii si inca 6 sapt dupa.Si nu stiu care e varianta corecta.Va rog foarte mult lamuriti-ma .Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabriella27 , utilizator 10:06, 20 Februarie 2014
Ca sa intelegeti mai bine legea ( pentru ca legile au in general mai multe interpretari ). Ati fi obtinut o deverinta de la CJAS si nu ati mai fi platiti contributia pe perioada sarcinii (asa cum prevede legea, sunt scutite de la plata CAS "femeile însãrcinate şi lãuzele, dacã nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de bazã minim brut pe ţarã " ) doar daca ati fi avut deja un contract cu CJAS.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2014
melania_14, utilizator
ana-cer a scris:

Va rog sa precizati ce statut ati avut in ultimii 5 ani (eleva, studenta, somaj,etc.) si daca ati avut vreun loc de munca.


din 2008 pana in 2011 am fost eleva la o scoala postliceala iar din 2011 pana in prezent casnica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala gravide ana_antonela ana_antonela Buna ziua, cum trebuie sa procedeze o gravida fara venit pentru a beneficia pe timpul sarcinii de asigurare medicala gratuita? persoana respectiva a fost la ... (vezi toată discuția)
Plata sanatate madalina111 madalina111 Buna ziua.Va deranjez cu o intrebare.Sunt insarcinata si in acest moment nu am un loc de munca.Nu pot trece nici pe asigurarea de sanatate a sotului ,deoarece ... (vezi toată discuția)
Plata cas gravida carmen-ioana carmen-ioana buna dimineata,as avea si eu o nelamurire...sunt insarcinata in 9 sapt,am fost la medicul de familie pt o trimitere la analizele de sange si mi sa pus ca nu ... (vezi toată discuția)