avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbrul de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbrul de mediu

Buna ziua!
In cazul in care o persoana doreste sa achizitioneze o masina second-hand din Romania sau din alt stat membru al Uniunii Europene si masina nu are platita timbrul de mediu( fabricata inainte de 2007 in Romania, cu atat mai mult cu cat e adusa din afara ca nu conteaza in ce an e fabricata), trebuie sa plateasca neaparat timbrul de mediu? In caz ca nu trebuie platit neaparat, cum se poate "ocoli"? Daca e "ocolit", la revanzare trebuie platit neaparat sau poate fi din nou "ocolit"?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: anycyk , utilizator 22:02, 18 Februarie 2014
Noi am achizitionat o masina (2003)acum cateva luni, ear neinmatriculata (din Germania era adusa) si am platit timbrul de mediu. Nu se elibereaza certificatul fara chitanta cu taxa de timbru (care e destul de mult). Sa speram ca CE va considera timbrul de mediu ilegal, atunci vom putea sa ne recuperamm banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva in uniunea europeana ady4us ady4us as avea si eu o problema, daca pot sa ii spun asa, doresc sa achizitionez o masina din uniunea europeana , mai exact din germania, bun pana aici totul bine si ... (vezi toată discuția)
Tva marja germania ionut_h08 ionut_h08 Buna seara! As Avea o intrebare! Doresc sa infiintez o firma platitoare TVA in scopul achizitiilor auto si as vrea sa stiu urmatoarele: 1.Daca achizitionez ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto Avocat si mediator Avocat si mediator As vrea sa stiu ce acte sunt necesare pentru actiunea de restituire a taxei auto pentru un autoturism second hand adus din Uniune. (vezi toată discuția)