avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA, daca depasesc venitul estimat cat trebuie sa mai ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA, daca depasesc venitul estimat cat trebuie sa mai platesc?

Buna ziua!

Acum imi doresc sa fac un PFA ca traducator, dar inca nu stiu clar toate lucrurile legate de acest statut.

Am aflat ca trebuie sa fixez o suma estimata de venit pe an, dar daca depasesc aceasta suma, cat ma platesc la sfarsitul anului? Cum se calculeaza?
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 17:47, 8 Mai 2014
Multumesc tuturor membrilor pentru timpul destinat respunsurilor!

Cred ca de aici in colo o sa ma descurc. In caz contrar, ma mai apelez la ajutorul Dvs.

O zi buna!
Buna ziua d-ra/d-na Melania,

In raspunsul foarte folositor de mai sus ati spus "Daca optati pt norma de venit impozitul, CAS-ul nu se m-ai recalculeaza indiferent daca dvs ati realizat sau nu norma de venit."

Daca optati pt norma de venit, puteti clarifica va rog
1. ce se intampla in cazul depasirii venitului din norma? (CAS-ul nu se mai recalculeaza, dar restul? impozitul pe venit, contributia la pensie?)

2. care sunt obligatiile anuale in acest caz? (exista ceva echivalent declaratiei 200 ce trebuie completat? trebuie completata declaratia 200 oricum?)

Multumesc frumos
- in cazul optarii pt norma de venit platiti 16% din norma indifierent daca realizati un venit mai mare sau mai mic decat norma (la fel si la CASS)
- declaratia 200 se depune doar de catre cei impusi in sistem real (in cazul persoanelor impozitate in baza normelor de venit nu se face regularizare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii pt pfa getafolescu getafolescu Am infintat PFA-ul anul trecut in aprilie si am depus formularul 220 pt anul 2011. Nu am avut decat cheltuieli in 2011. Ce trebuie sa fac in anul 2012? (vezi toată discuția)
Am deschis un pfa in august 2020 MirelaPav MirelaPav Buna ziua, Am deschis un pfa in August 2020, sistem real de impozitare. In termen legal am depus declarația cu venitul estimat pt anul 2020. Din acea ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa webdesign ionut28ccr ionut28ccr Doresc sa imi infiintez un PFA si sa ma angajez cu 4ore/zi. Ce ma sfatuiti sa aleg? vor fi perioade unde voi incasa poate 100 ron/luna sau 5000 pe luna sau ... (vezi toată discuția)