avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Am deschis un pfa in august 2020
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Am deschis un pfa in august 2020

Buna ziua,
Am deschis un pfa in August 2020, sistem real de impozitare. In termen legal am depus declarația cu venitul estimat pt anul 2020. Din acea declarație reiese ca am de plata 200 lei impozit pe venit.
Anul acesta am depus declaratia rectificativă pt 2020 cu venitul real pt 2020 și pt 2021 venitul estimat.
Ideea este ca pentru anul 2020 am o pierdere de 1000 lei, deci zero impozit pe venit.
Întrebarea mea este, acuma trebuie sa plătesc cei 200 lei care reies din declarația estimativă pt 2020? Sau se recalculează depunând declarația cu venitul realizat pe 2020 și nu mai am nimic de plata?
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: dianarsn , utilizator 11:05, 7 Ianuarie 2022
Se recalculează conform declarației finale.


Iulian Manea a scris:

Se recalculează conform declarației finale.



Am înțeles. Deci trebuie sa aștept sa se recalculeze, va mulțumesc pentru răspuns.
Nimeni nu recalculează ci, in urma declarației depuse, datorați suma declarată. Adică, suma declarata prin declarația unica 212 este cea datorată. (In unele cazuri - daca nu in toate - declarația estimativa este inutila.)
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2021
Iulian MANEA, Contabil


Iulian Manea a scris:

Nimeni nu recalculează ci, in urma declarației depuse, datorați suma declarată. Adică, suma declarata prin declarația unica 212 este cea datorată. (In unele cazuri - daca nu in toate - declarația estimativa este inutila.)


Când am deschis pfa-ul și am depus declarația cu venitul estimativ pe 2020. Acuma îmi arată pe spațiu virtual de la ANAF ca am de plata suma de 200 lei, aceasta suma este din declarația depus imediat după deschiderea pfa-ului.
Eu acuma am depus declarația cu venitul real pe care l-am avut pe anul 2020, adică am avut o pierdere, fiind la început, nu am fost pe plus.
Nedumerirea mea este... trebuie sa plătesc aia 200 de lei? Sau in urma Declarației pe care am depus-o acuma cu venitul realizat pe 2020 și venitul estimat pe 2021 se va recalcula și îmi va dispărea suma respectiva de 200 lei care îmi arată ca am de plata?
Pana la urma cum ati procedat? Sunt in aceeasi situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa fara activitate Anaarepere Anaarepere Buna ziua! Detin un PFA dar as vrea sa renunt la contractele pe care le am in momentul acesta si o perioada sa nu mai am activitate pe el. Este posibil sa il ... (vezi toată discuția)
Pfa, daca depasesc venitul estimat cat trebuie sa mai platesc? levaidvd levaidvd Buna ziua! Acum imi doresc sa fac un PFA ca traducator, dar inca nu stiu clar toate lucrurile legate de acest statut. Am aflat ca trebuie sa fixez o ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe conturile personale. geovdo geovdo Buna ziua, Am un PFA cu care mi-am inceput prima afacere in domeniul IT. Anul trecut m-am mutat din orasul unde era deschis PFA-ul si am deschis un S.R.L. ... (vezi toată discuția)