avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe dividende si CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe dividende si CASS

buna ziua

am urmatoarea speta : ADMINISTRATOR UNIC ( are si contract de munca cu 2 ore) vrea sa retraga dividende..intrebarea mea este: pe langa impozitul de 16% treb sa palteasca si 5,5 % la casa de sanatate?

1. Daca este salariat plateste si sanatatatea din dividende?

2. Daca nu este salariat plateste sanatatea din dividende sau nu?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:34, 19 Februarie 2014
Persoana fizica pentru venitul din dividende va plati contributie la sanatate daca nu mai are din alta parte un venit (asa cum e cel din contractul de munca) pentru care sa i se retina contributie la sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende - impozit szleventee szleventee Buna, Am inteles ca intr-o firma platitoare de impozit pe venit, in total dividendelor se aplica un impozit de 2%(imp. venit)+16%(imp. dividende). Este ... (vezi toată discuția)
Cateva intrebari legate de infiintarea unui srl Almaris Almaris Doresc sa infiintez un SRL avand ca obiect de activitate administrarea imobilelor, cu un asociat sau doi(cel mult), care sa fie si administratori(neangajati). ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei asig.de sanatate asupra veniturilor din dividende mihanego mihanego am urmatoarea situatie: 1.profit aferent exercitiului financ.2007 repartizat la rezultat reportat, 2.in luna iulie 2008 asociatul unic,administrator,care nu ... (vezi toată discuția)