avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Compensare datorii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Compensare datorii

Buna ziua, am urmatoarea problema: o sc are datorii fata de alta sc dar este in imposibilitatea de a achita aceste datorii. S-a ajuns la mediere unde s-a stabilit ca administratorul sc comerciale datoare sa dea in contul datoriei un teren , dar terenul nu este inregistrat pe societate, este pe persoana fizica. Urmare a acestei operatii este posibil compensarea datoriei societatii cu valoarea acestui teren? Daca da, care sunt inregistrarile contabile? Multumesc pt raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:30, 19 Februarie 2014
In opinia mea, nu se poate. Nu poate o persoana fizica sa achite contravaloarea imprumutului decat daca se incheie prima data un act notarial intre societatea debitoare si persoana fizica, pentru ca acesta sa devina creditor al societatii si terenul sa intre in proprietatea acesteia. Compensare in conditiile expuse de Dvs. mai sus nu se poate incheia. Cititi HG nr. 685/1999, unde se mentioneaza ca operatiunile de compensare se efectueaza intre persoane juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de compensare sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Se poate emite un ordin de compensare intre pfa si srl sau intre pfa si pfa? (vezi toată discuția)
Compensare datorii irbo irbo stiu ca ccc compensarea datoriilor reciproce intre 2 pers juridice se face in baza HG 685/1999. acest act normativ se aplica si daca datoriile nu provin din ... (vezi toată discuția)
Compensare oviiul oviiul daca o persoana juridica are de achitat catre alta persoana juridica mai multe facturi care insumate depasesc suma de 10000 lei( valoarea fiecarei facturi ... (vezi toată discuția)