avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract de imprumut
Discuție deschisă în Executare silită

Contract de imprumut

Buna ziua.
Cazul meu se prezinta astfel:
In anul 2011, eu si sotul meu, am contractat trei credite in valoare de aprox. 50000 Euro (doua de nevoi personale si unul de 35000 euro ipotecar pentru care am ipotecat aprtamentul) in vederea ajutorarii unei rude care avea nevoie urgenta de bani, dar nu putea obtine imprumut in nume personal. In ziua in care am ridicat banii de la banca am facut un contract de imprumut cu ipoteca imobiliara cu acea ruda prin care ii acordam imprumutul pe o perioada de trei ani. In 14 februarie 2014 acest contract a expirat, dar persoana respectiva nu are banii pt.a ni-i inapoia.
Va rugam sa ne precizati toate optiunile pe care le avem in aceasta situatie. Mentionez ca acest imprumut pe care l-am acordat nu este purtator de dobanda, iar noi nu dorim casa pe care el a ipotecat-o in favoarea noastra, vrem doar sa ne achitam creditele primind banii inapoi.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:58, 19 Februarie 2014
Daca vreti sa nu ramaneti fara apartamentul ipotecat, va trebui sa platiti ratele cu banii dvs.
Pt a va recupera banii dati rudei, va trebui sa va adresati unui executor in vederea executarii silita a bunurilor si veniturilor rudei. Sa i se infiinteze poprire pe salariu pana se vinde casa.
Daca dvs nu platiti ratele la timp, veti suporta penalitati mari, pe cand pe ruda o puteti executa numai pt suma imprumutata si dobanda legala care e mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar Betea Betea Avem un credit ipotecar de 35000 euro la o banca pe un apartament cu 2 camere si alte doua credite mai mici la alte banci.Intre timp mi-am construit o casa ... (vezi toată discuția)
Donatie valy2008 valy2008 In urma cu cateva luni,din cauza mai multor neintelegeri ,sotia mea a hotarat sa divorteze de mine. vazand ca nu se schimba mai nimic in tot acest timp am fost ... (vezi toată discuția)
S-a efectuat executarea silita a imobilului cu care s-a garantat imprumuturile, infiintarea de poprire pe venituri cu blocarea tuturor conturilor vaniel vaniel Buna ziua! In luna februarie 2014, executorul judecatoresc a efectuat executarea silita a imobilului cu care fusesera garantate doua imprumuturi, respectiv ... (vezi toată discuția)