Buna ziua!
Sunt studenti in anul 3 si lucrez de 18 luni la o firma iar acuma lucrurile s-au coplicat datorita crizei economice! Din aceasta cauza se fac reduceri de personal! Printre acei oameni care trebuie sa plece ma numar si eu! Sefii mei vor sa demisionez insa eu as vrea somaj! Intrebarea me este :
Am dreptul la somaj daca sunt student si ce trebuie sa fac ca sa primesc somaj, cum trebuie sa procedez?
Daca demisionati, nu veti putea intra in somaj. Daca se va desface contractul de munca din initiativa angajatului sau din motive imputabile angajatului, nu mai puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Nu beneficiezi de indemnizatie de somaj daca urmezi o forma de invatamant.Doar dupa absolvire daca intr-o perioada de 60 de zile nu reusesc sa se incadreze in munca .
Ca student nu vei putea beneficia de somaj, desi ai lucrat.
dar daca nu iti dai demisia si ti se desface contractul de munca prin concediere (desfiintare post), vei avea dreptul sa primesti de la angajator un salariu compensatoriu la lichidare, daca nu aveti prevederi mai mari in contractul colectiv de munca la nivel de unitate.
Da, urmez o forma de invatamant dar in acelasi timp lucrez cu contract individual de munca! Am o vechime de 18 luni si in tot acest timp am platit contributia de somaj la stat! Nici in acest caz nu am dreptul la indemnizatia de somaj?
Va multumesc inca odata ca ma ajutati!
Cu stima,
Nemes Levente
Alte discuții în legătură
Somaj student
melyssa88
buna.sunt studenta la o facultate particulara si am fost angajata la un magazin timp de 3 ani iar acum mi-am depus actele pt indemnizatia de somaj.beneficiez ... (vezi toată discuția)