daniella28 a scris:
daca am proces de divort intentat de sot iar eu nu sunt de acord sa divortez ca e copil minor la mijloc si nu ma prezint la mediere care inteleg ca e obligatorie,nu se ma desfasoara procesul?
Medierea, cum s-a aratat si mai sus, nu este obligatorie. Informarea privind medierea este, ca atare probabil ca ati primit o invitatie in acest sens. Lipsa invitatului la aceasta sedinta nu este sanctionabila, insa nici nu produce vreun efect juridic in sensul banuit de dumneavoastra. Adica procesul isi urmeaza cursul, iar sotul va avea un document din care va reiesi ca v-a invitat la informare si nu ati onorat invitatia.
Prezenta la informare (care nu va costa nimic) nu ar presupune ca sunteti de acord cu divortul, nici ca doriti impacarea, insa v-ar putea oferi sansa unui divort amiabil, in care sa conveniti, prin buna intelegere cu sotul, o serie de aspecte importante legate de copil, in primul rand. Daca argumentele aduse de mediator in cadrul informarii v-ar convinge ca este o cale mai simpla si mai eleganta pentru a rezolva un divort (iminent oricum), la finalul sedintei gratuite v-ati putea manifesta acordul in privinta medierii. Daca nu, nu! Pentru mediere ar fi nevoie de acordul ambilor soti.
Surpriza ar putea veni din faptul ca, asa cum mi-a povesitit un coleg mediator care a experimentat o astfel de situatie, in urma discutiilor purtate de soti in timpul medierii, acestia hotarasc sa nu mai divorteze. Sigur ca nu exista nicio garantie, din pacate...