avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... PFA in UE - poate presta servicii in Romania?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

PFA in UE - poate presta servicii in Romania?

Pentru ca am primit aceasta intrebare in forumul de traduceri de la utilizator, in incercarea de a ajuta, postez situatia descrisa:

Eu sunt PFA in strainatate, tara membra UE, si deci pot profesa meseria asta (traducator) aici. In acelasi timp nu pot fi PFA in doua state UE deoarece nu cetatean UE face declaratie financiara intr-un singur stat.
De asemenea, maine merg aici la Sectia Financiara si modific la raza de activitate unde scrie doar schimburi comerciale interne voi modifica si voi trece UE, schimburi comerciale in interiorul UE. Deci de aici voi avea voie sa emit chitanta pentru un cetatean din Romania. In Romania in schimb nu stiu cum stau lucrurile.
In ce conditii pot efectua si semna traducerile in Romania?
Inregistrez chitanta din UE pe legalizarea de la notar?
Multumesc.


Va multumesc pentru sprijin.
L.C.
Cel mai recent răspuns: ContSters318121 , utilizator 14:03, 4 Aprilie 2014
Din punct de vedere fiscal puteti emite facturi si chitante in Romania. Nu pot sa va zic daca traducerea dvs este acceptata in Romania( nu cunosc legile traducatorilor).
Din punct de vedere fiscal ma intereseaza. Din punct de vedere legal am dreptul sa semnez traducerea atata timp cat detin autorizatia de la Min Just.


Ideea este ca emit chitanta din UE pentru cetateanul roman din Romania. Prin scimburi comerciale in UE am dreptul sa am clienti cu adresa si domiciliul in UE iar acesta poate pune la cheltuieli chitanta de prestari servicii emisa de mine.
Este logic ca un traducator PFA in UE nu poate efectua declaratii financiare ori sa fie impozitat in 5 state daca e autorizat pe 5 limbi straine..... Si atunci???
In aceasta situatie sunt obligata sa anunt ori nu Finantele din orasul de domiciliu din Ro ?? Cred ca nu insa nu cunosc legea si implicit vreau sa ma asigur ca nu ma trezesc cu vreo amenda colosala pentru ca efectuez traduceri pentru avocati si notari care vor merge la serviciile de stat din Ro si tai chitanta din strainatate.
Multumesc.
Apoi unde sa intreb sa mi se raspunda exact?? Exista un birou special la Min Finantelor pentru situatii speciale ca asta?
Multumesc mult pentru promtitudine.

Exista birou la Anaf - asistenta contribuabil pt fiecare oras/sector.... dar.... va lamuresc acei "profesionisti" de mai rau intrati in ceata...
Pfa ul poate factura oriunde in UE si in afara UE. Exista cateva restrictii privind TVA ul pt facturile in UE si vanzarea la distanta. Dar ele trebuie lamurite la o cercetare mai amanuntita a problemei.
In mod general, dvs facturati de unde exista PFA ul, platiti impozite acolo dar finalul trebuie sa se adune unde aveti rezidenta fiscala ( nu rezidenta - domiciliul) . Daca lucrati mai mult de 183 de zile intr-un anumit stat trebuie sa va inregistrati acolo. Dar nu pt vanzarile la distanta.
Din cauza aceasta am scris mai sus "in general". Sunt multe exceptii .
absolventa3 a scris:



Este logic ca un traducator PFA in UE nu poate efectua declaratii financiare ori sa fie impozitat in 5 state daca e autorizat pe 5 limbi straine..... Si atunci???




De ce ar fi logic ca o persoana autorizata sa nu poata efectua declaratii fiscale in mai multe state?

Orice persoana care presteaza o activitate economica (persoana juridica sau intreprinzator individual) are dreptul sa efectueze declaratiile fiscale in orice alta tara. Singura problema este daca are sens acest efort. De ce sa ai griji si probleme in mai multe tari?
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2014
ContSters318121, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia de traducãtor expirã dacã nu devin pfa? justmyself justmyself Buna ziua, as vrea sa-mi obtin si eu autorizatia de traducator(fiind absolvent al Facultatii de Litere), dar nu vreau sa prfesez pentru moment, motiv pentru ... (vezi toată discuția)
Autorizatie traducator anulare sau inregistrare fara pfa Unknown field Unknown field Buna seara, in primul rand! Am si eu o nelamurire cu privire la autorizatia de traducator eliberata de Ministerul de Justitie. A fost eliberata in luna ... (vezi toată discuția)
Magazin online cu activitate externa bogdan_024 bogdan_024 Daca deschid un magazin online in regim dropshipping unde stock-ul produselor este intr-o alta tara mai exact in china si vand produse in america, australia, ... (vezi toată discuția)