buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr0o prbl. daca puteti.pe data de 19 decembrie 2013 am fost chemat la judecatorie fiind dat in judecata de asociatia blocului ptr restante la intretinere. Suma este de 5000 ron.La Judecatorie m-i sa dat un nou termen pana maine ( 20.02.2014). La prima infatisare am primit urmatoarea :
20.02.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: C11-civil, executări (fost fond funciar)
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:
19.12.2013
Ora estimata: 08:30
Complet: C22- civil
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: În temeiul dispoziţiilor art. 99 alin. 11 din Hot. CSM nr. 387/2005, înaintează dosarul preşedintelui instanţei pentru repartizarea cauzei în sistem ciclic.
Document:
Intrebarea mea este urmatoarea: la ce sa ma astept maine sau daca pot cere eu acum o amanare ? Va multumesc ptr rabdarea de a-mi citi mesajul.Cu deosebit respect ptr munca care o faceti.
Dv cunoasteti ca va inregistrati cu sume cu titlu de restanta-neaxhitate in termenul stabilit
Concret care este interesul pentru solicitare amanare ?
Puteti sa contestati temeinicia sumelor solicitate prin actiune,si sa solicitati proba cu expertiza finaciar contabila care sa concluzioneze asupra temeiniciei si legalitatii sumelor si penalitatilor aplicate
Puteti foarte bine sa incheiati cu asociatia de proprietari angajament de plata a sumelor ce fac obiectul actiunii in instanta-situatie in care judecata se suspenda
De regula,analiza strategiei de aparare pentru instanta,nu se lasa pentru ultima zi...
Daca nu ati mai solicitat un alt termen pana acum, in dosarul respectiv, puteti sa cereti un nou termen (de exemplu sa invederati instantei ca vreti sa va angajati avocat, chiar daca nu o doriti acest lucru)! Vi se acorda un singur termen pentru lipsa de aparare, dar astfel, mai castigati un termen!
incerc din rasputeri sa fac o intelegere de plata cu asociatia...dar presedintele acesteia nu vrea sa stea de vb cu mn (probabil ceva personal ) :(( Si NU ..nu am mai cerut alt termen pana acum. Cu respect si mii de multumiri
sunt inca nelamurit.... ce se poate intampla la urmatorul termen. Nu am nici o problema in a mi se pune poprire pe salariu..macar sa fie numai atat
Dvs. ati fi trebuit sa depuneti o intampinare, in termen legal, prin care sa propuneti probe, inscrisuri, expertiza etc! Daca nu cereti probe, dosarul se poate "judeca" foarte repede, chiar si maine, pe baza actelor depuse de reclamanta, asociatia de proprietari!
Daca aveati dubii asupra sumelor cerute de asociatie, era foarte bine sa fi cerut o expertiza contabila, care insa, trebuia platita de dvs (pentru ca dvs. ati solicitat-o)!
Daca dosarul se "judeca" maine se va da o hotarare cu obligarea dvs. la plata sumei ceruta de asociatie, hotarare ce vi se va comunica la domiciliul dvs. si pe care puteti sa o atacati in instanta, in apel, daca nu veti fi de acord cu aceasta!
Clar ca nu-mi permit o expertiza contabila. Ce sanse am sa scap doar cu poprire salariala ? Nu cunosc pe nimeni sa intreb ....dumneavoastra poate stiti care este hotararea in asemenea cazuri .. Va multumesc mult .