avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... \"traducere \" din Romana in Romana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

"traducere " din Romana in Romana

Ziua buna va doresc, desi sunt umblata, cu actele, efectiv nu inteleg solutia / hotarirea ? judecatoriei la cazul meu ( care o fost dezbatut anul trecut pe forum )
V asi ruga sa mi o " traduceti " daca dvs o intelegeti .
Multumesc anticipat pentru raspunsuri !
nu am inteles :

1. daca, sa admis ca exceptie , netimbrarea
( de care nu am avut cnostinta ! am depus doar adaos la dosar / intampinare, nu am stiu si nici acum nu stiu, cum si trebuia timbrata ? nu este o pretentie privata ! ci , am cerut o hotarire judecatoreasca in urma la o expertiza financiara platita de catre mine ! )
de ce totusi apoi a anulat o ??? deindata ce initial la admis CA EXCEPTIE , fectiv nu o inteleg !
din punctul meu de vedere ( gresita poate sau nu ? ) este o contradictie totala
2. in acest caz, mai am drept la recurs ? maiprecis sa trimit timbrata ! .....
3. ce timbru mi se cere ?

multumesc anticipat pentru raspunsuri !

"Informaţii detaliate despre dosar

Numãr unic dosar: ....../2009
Înregistrat în data de: 01.10.2009
Obiect dosar: pretenţii
Materia juridicã: Civil
Stadiu procesual: Fond
Părţi: ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI CLUJ-NAPOCA STR. DUNÃRII NR. ..., BL .. : Reclamant
R..................................... : Pârât
CÃI DE ATAC:
Tip acţiune Data declarare Cine declara
Pagina 1

TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Detalii
25/01/2010 Amânat
Solutie: pentru studiu întâmpinare
03/05/2010 Amânat
Solutie: Incuviinteaza proba cu expertiza contabila pentru parata. Dispune numirea in calitate de expert in prezenta cauza a d-lui ........... si stabileste in favoarea acestuia un onorariu provizoriu de 1.000RON, de plata in sarcina paratei. Incuviinteaza drept obiectiv pentru expertiza contabila: stabilirea cotei parti ce revine paratei din cheltuielile comune ale Asociaţia de Proprietari din Cluj-Napoca str. Dunării, nr. ..., bl. ...si a penalitatilor de intarziere aferente perioadei ianuarie 2005 – iulie 2009. Pune in vedere paratei sa achite onorariul provizoriu in suma de 1.000RON, sub sanctiunea decaderii din proba. Amână judecarea cauzei şi acordă termen de judecată la data de 28 iunie 2010, ora 8.00, sala 165, pentru când partile au termen în cunoştinţă. Pronuntata in sedinta publica din 03 mai 2010.
28/06/2010 Amânat
Solutie: in vederea revenirii cu adresa la expert
25/10/2010 Amânat
Solutie: IN VEDEREA REVENIRII CU ADRESA CATRE EXPERT
17/01/2011 Amână cauza
Solutie: IN VEDEREA EFECTUARII RAPORTULUI DE EXPERTIZA
04/04/2011 Amână cauza
Solutie: pentru a preciza parata daca solicita vreo suma de bani
02/05/2011 Soluţionare
Solutie: Ia act de renunţarea la judecarea cererii formulate de reclamanta ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI CLUJ-NAPOCA STR. DUNÃRII NR. .., BL ..., cu sediul în CLUJ-NAPOCA STR. DUNÃRII NR. ...., BL ..., JUD. CLUJ în contradictoriu cu pârâta R........., cu domiciliul actual în ........ Admite excepţia netimbrării cererii reconvenţionale şi pe cale de consecinţă anulează ca netimbrată cererea pârâtei de a I se restitui diferenţa între suma datorată şi suma achitată cu titlu de cote de întreţinere. Încuviinţează onorariul definitive al expertului ............. în cuantum de 1000 de lei achitat de pârâta R.............. prin chitanţa nr. 3787862/1 din data de 25.06.2010 emisă de CEC Bank şi dispune emiterea de adrese în acest sens către expert şi către Biroul local de expertize judiciare. Ia act de faptul că pârâta nu a solicitat cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi 02.05.2011."
Cel mai recent răspuns: bellefille , utilizator 00:12, 17 Mai 2011
asociatia renunta la judecata
parata a cerut diferenta intre suma datorata si suma platita, instanta a anulat la netimbrata cererea (fiind o pretentie baneasca se timbreaza la valoare), deci parata nu primeste vreun ban inapoi si de asemenea parata, nu a solicitat cheltuieli de judecata
aveti drept sa atacati hotararea cu recurs in 15 zile de la comunicare (de la data cand va vine acasa hot)
multumesc din inima pentru " traducere "

dar, nu mi sa spus de nici un timbru !

eu sunt in ungaria ....

printr o amica am depus si intampinarea la judecatorie ...

daca, nu am timbrat o de la inceput ( nestiind ca trebuie timbrata, nefiind o pretentie privata, ci zic eu in eventualitate un drept poate, in urma la expertiza financiara pe care am cerut o si si am platit o eu ! )
o mai pot timbra acum ? fiind vorba cred ca de un recurs, la o hotarire, presupun ....

nu cunosc nici macar finalitatea expertizei financiare,
( nu mi sa facut cunoscuta ! desi am cerut asta ! si imi cunosc si noua adresa din ungaria ....)
eu doar presupun ca, mi sa imputat in plus aproximativ 80 - 100 mil lei in plus,
in acest sens, cat coasta timbrarea ?

multumesc anticipat pentru orice raspuns !
Timbrarea in instanta inseamna plata unei sume de bani calculata in procent la valoarea solicitarii .Suma trebiua platita de parata care a facut cererea reconventionala, nu de dvs. Daca ati renuntat la judecata , ce motive de recurs veti avea?
multumesc pentru raspuns !
si nu stiti cam cat ar fi timbrarea la suma de 100.000 lei vechi ? ce procent ar trebui sa platesc ?
( este oricum interesant ! eu, nu pretind nici un leu ! ci am cerut sa primesc inapoi, cea ce poate am platit in plus ...ca urmare, nu stiu de ce mi se cere timrare ? sau e un chitibuc si asta, ca sa am cauza pierduta dupa atata lupta ?..... )
Distins Domn, eu sunt parata !
pe scurt, asta ar fi povestea mea, acum aproximativ 10 ani, l am prins pe administrator ca mi o triplat pur si simplu cheltuielile .....
l am atentionat in acest sens si binenteles ca a prins raca pe mine .....
de aproximativ 5 ani, din pacate, am ajuns adesea la imposibilitate de plata a cheltuielilor ( am in ingrijire o mama in varsta, un frate handicapat gr I grav, etc. )
platisem totusi cand puteam ....
anul trecut, in ianuarie, m am imprumutat chiar de la CETELEM cu suma de 50 mil lei, sa imi achit macar o parte din datorie, eu stiind ca am aproximativ 100.000 - 120.000 lei ( stiam cu aproximatie, deoarece, nu mi se dadea acces la acte si fisierul, nu era macar semnat, afisata restanta mea nici vorba ..)
cea ce imi confirmase intr un email chiar administratorul blocului,
Asociatia ma actionat in tribunal , o refuzat sa preieie cei 50 milioane lei, desi au fost trimisi chiar printr o avocata ...si ma ameninta ca mi se va licita apartamentul la 15.000 euro ....,
intre timp, am reusit sa imi vand ap. cu 52.000 euro , Asociatia MI O DUBLAT restanta, cu motivul : penalizare PERSONALIZATA, desi, nu aveau acest drept, ei devenind As. de Proprietari, abia in aprilie 2009, iar mie imi imputasera penalizare din ani 2005 ! .....
ca urmare, am fost obligata sa platesc peste 5.000 euro ( peste 200 mii lei ) , deoarece, altfel nu imi puteam vinde apartamentul .....,
considerand ca, mi au imputat sume enorm de mari pe nedrept ! EU, parata, am cerut la tribunal si platit cu 10 mil. lei un expert financiar, in speranta ca in urma controlului ( control de care As nu a avut parte timp de 20 ani ! ....) mi se va face dreptate ....
Asociatia , precum reiese si din actul de mai sus, timp de aproape UN AN, la cererea tribunalului ! A REFUZAT pur si simplu sa prezinte actele la expertul financiar ! ....
Parese, expertiza a fost efectuata, dar, nu mi sa adus la cunostinta rezultatul ei !
( eu locuiesc in Ungaria acum, doar aici am reusit sa imi cumpar casa pt familia mea , suntem 5 persoane, in Cluj nu puteam cumpara mai nimic cu 40.000 euro ...)
si desi mi se cunoaste la tribnal si de catre expertul financiar noua mea adresa, si am si cerut ! totusi, nu cunosc rezultatul expertizei nici la ora asta, pt care platisem 10 mil. ( pe saitul de la tribunal, nu apare detaliat ! sau nu stiu eu cum sa caut oare ? )
Am aflat doar ca, pe 2 mai sa imi prezint pretentiile ( care defapt este la dosar : pretentia mea a fost ca, daca, in urma controlului, am platit mai mult, sa primesc inapoi, suma pe care am platit o in plus, precum se poate vedea, nu am cerut nici macar cheltuielile de judecata ! sau pretenti de daune morale, etc. , doream doar cea ce mi se cuvine de drept ! zic eu )
O amica, mi a depus intampinarea pe 2 mai ( desi totul exista la dosar deja ! ...)
Iar doar acum am aflat, citind solutionarea, ca trebuia sa o timbrez ....
Timpul trece si eu efectiv nu stiu nici macar ce procent / timbrare ar trebui sa platesc ?
Deoarece, a si dori sa fac recurs.
Nu inteleg, nici macar de ce mi se cere timbrarea ? eu, nu am pretenti de bani, doar bani, pe care i am platit in plus !
Oare, nu am acest drept legal, sa mi se inapoieze, o suma, care se adevareste prin tribunal si in urma la o expertiza financiara ca mi sa IMPUTAT ilegal si pe nedrepte ?
O Asociatie de proprietar poate pune in buzunar, bani care nu i se cuvine de drept ?
In dosar scrie clar de la inceput pretentiile mele : "...Incuviinteaza drept obiectiv pentru expertiza contabila: stabilirea cotei parti ce revine paratei din cheltuielile comune ale Asociaţia de Proprietari din Cluj-Napoca str. Dunării, nr. ..., bl. ...si a penalitatilor de intarziere aferente perioadei ianuarie 2005 – iulie 2009. ...."
Apoi, in dosar am depus cererea, sa mi se restituie bani, care mi sa imputat in eventualitate in plus.
Cam asta e povestea pe scurt
VA ROG ! AJUTATI MA ! cum pot afla ce procent trebuie sa platesc ?
Credeti ma, ajutandu ma, ajutati si o pensionara varsnica si un handicapat .
Suntem aici intr o tara straina si si orice suma de bani pentru noi conteaza !
VA MULTUMESC ANTICIPAT !

poate, imi raspunde cineva ...multumesc anticipat !

"...Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi 02.05.2011."

ce inseamna comunicare in acest sens ?
nefiind prezenta la sedinta din data de 02.05.2011,
din cate stiu eu, in 15 zile, de la pronuntare, ar trebui sa primesc hotarirea in mana,
ca urmare,
1. pot depune recurs in 15 zile , de la data de 02.05.2011 ? desi, nu am fost prezenta la sedinta, nefiind in tara ..
sau
2. de cand sper ca voi primi hotarirea in mana, se socoteste 15 zile, sa pot depune recurs ?

Alte discuții în legătură

Restante la plata marianjumara09 marianjumara09 Pentru certificarea corectitudinii calculelor privind repartizarea cheltuielilor lunare, instanta de judecata, a cerut atat reclamantului cat si paratului sa ... (vezi toată discuția)
Cand pot depune cerere pentru a beneficia de oug nr. 51/2008? cerebel33 cerebel33 in calitate de parat cand pot depune cerere in dosarul de partaj,pentru a beneficia de oug 51/2008 privind taxa judiciara de timbru? fac mentiunea ca in curand ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru de 5 lei si timbru judiciar de 0,15 lei almiraeliza almiraeliza ziua buna va doresc, in primul rand tin sa multumesc : avocatnet.ro, membrilor, care m au ajutat in 2009 - 2010, cum am timp, sper ca voi scrie ce NU am ... (vezi toată discuția)