avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plangere penala sau proces pentru calomnie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plangere penala sau proces pentru calomnie?

Buna seara,
Ce actiune pot intreprinde pentru a sanctiona mai multe afirmatii calomnioase ale fostei sotii? Concret, o instanta a decis (stupid sau nu, nu discut aici) limitarea la e-mail a comunicarii intre fostii soti si doar pe teme legate de programul si cresterea copilului, plecand de la premiza ca exista tensiune intre parti. Fosta sotie m-a acuzat ulterior ca as fi sunat-o si i-as fi trimis SMS-uri plus o asa-zisa amenintare prin telefon la adresa tatalui sau. A lansat aceste acuzatii in scris si le-a depus in instanta. Daca ar fi adevarate, m-as face vinovat de nerespectarea hotararii judecatoresti cu consecintele de rigoare.
Mentionez ca am facut sesizare la Politie si am cerut efectuarea de verificari pentru a se vedea ca nu am facut nimic din ce m-a acuzat fosta sotie si am obtinut de la operatorul de telefonie mobila, in speta Vodafone, desfasuratorul cu toate numerele de telefon apelate sau catre care am trimis SMS-uri, pentru a se vedea ca individa minte de ingheata apele.
Acum, ce pot face pentru a sanctiona acest comportament, care nu este singular, tinand cont ca dovezile sunt cat se poate de clare? Cei de la Politie au raspuns ca... nu este de competenta lor. Daca fac plangere penala, vor spune ca nu e pericol social sau alte prostii de genul asta. Un proces intentant in civil pentru calomnie ar fi solutia corecta sau pot incerca si altceva?
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Discutii juridice Dumitru Suceava Dumitru Suceava Dreptul familiei. In urma divortului am primit custodia fetei minore ( 9 ani ), situatie cu care, probabil, fosta sotie nu se poate impaca. Drept urmare, imi ... (vezi toată discuția)
Denuntul calomnios bt95cri bt95cri In procesul de divort, ca martor a fost audiata mama mea. Motivul divortului, a fost acela ca fosta mea sotie, [b]mi-a tainuit valoarea totala a creditelor si ... (vezi toată discuția)
Martor test adn costingh costingh un prieten m-a rugat sa va cer parerea despre urmatorul caz: fosta lui sotie a avut o relatie de 2 luni cu un tip, a ramas insarcinata, a nascut, iar acum il ... (vezi toată discuția)