un prieten m-a rugat sa va cer parerea despre urmatorul caz:
fosta lui sotie a avut o relatie de 2 luni cu un tip, a ramas insarcinata, a nascut, iar acum il da in judecata pe acel tip pt plata pensiei alimentare. dupa ce a primit instiintarea procesului , barbatul a adaugat o foaie la dosar(procesul inca nu a inceput) in care zice:
- ca reclamanta a mai avut alte relatii (inclusiv cu fostul sot)
- ca devenea nervoasa cand suna fostul sot sa vorbeasca cu copilul celor fosti doi soti (sub 7 ani); o acuza ca mai avea sentimente si era speriata ca o suna, desi fostul sot vorbea zilnic sau la doua zile cu copilul ce nu stia sa foloseasca singur telefonul (deci fostul sot isi exprima drepturile de a avea relatii personale cu copilul)
- prin urmare, fosta sotie i-a cerut fostului sot sa depuna marturie ca acesta o suna doar sa vorbeasca cu copilul si nu pt ea , pe motiv ca reputatia lui e calcata in picioare si fostul sot il poate da in judecata pe tipul cu care are al doilea copil PENTRU CALOMNIE
ce sa faca prietenul? il poate da in judecata pe tip pt calomnie? sa se implice ca martor pt ca oricum nu ii problema lui? ea il da in judecata pe tip pt ca e foarte sigura ca e tatal copilului si oricum tipul cere si el test ADN sa vada al cui e copilul.
Fostul sot poate sa se implice in proces numai in cazul in care este citat, nu are nicio treaba cu fosta sotie si relatiile ei.
Fosta sotie poate sa ceara proba ADN pentru cel caruia ii solicita pensia alimentara.
multumesc de raspuns. dar acel individ care spune ca fosta sotie a prietenului a mai avut relatii cu el poate fi dat in judecata pt calomnie pt ca atenteaza la moralitatea prietenului? una e cand injuri un om si alta cand sustii ca acel copil poate fi si al lui. exista si o foaie trimisa fostei sale sotii unde sustine direct acest lucru. nu se prea pricepe de aceea intreba si nu vrea sa ii fie batjocorita reputatia prin asemenea injurii.
buna ziua.
faptul ca se atenteaza la reputatia fostului sot si inca in cadrul procesului. va rog sa imi spuneti nu e un motiv suficient sau ce ar trebui sa intruneasca calomnia?
Injurii, calomnia
dealess
Buna ziua.
Intrebarea mea este daca se poate intenta actiune civila fostei mele sotii pt injurii recente in baza unor mesaje primite pe telefon pt expresii de ... (vezi toată discuția)