Situatia sta dupa cum urmeaza:
al meu fost sot, striga in gura mare de aproape 2 ani ca fata mai mica nu este copilul lui, recent facand public pe internet acest lucru, bulversand copilul si doua familii extinse, a mea si a lui.
Barbatul acuzat de el ca ar fi tatal fetei, avand in vedere amploarea luata de mizeriile raspandite de el, mi-a cerut acordul si s-a hotarat sa suporte costurile unui test la Mina Minovici in Bucuresti pentru a termina toata aceasta mascarada, urmand ulterior sa-l actioneze in judecata si sa-si recupereze paguba.
A sunat la institut sa programeze testul si a cerut informatii. A fost intrebat daca testul e la cerere sau prin instanta, a spus ca e la cerere. Initial i-a raspuns ca da, se poate oricand, ulterior spunandu-i sa sune sa vb si cu biologul pentru siguranta. A sunat mai tarziu iar acesta i-a spus ca e obligatoriu sa fie prezenti pentru prelevarea probelor: copilul, mama, tatal din certificatul de nastere si barbatul acuzat.
I s-a parut ciudat raspunsul si a intrebat ce se intampla daca tatal legal (cel trecut in certificat) refuza sa ofere probe. I-a raspuns ca va fi citat de 3 ori si daca nu se prezinta va primi amenda penala.
Deci este posibil sa nu putem face testul daca fostul meu sot refuza? Testul se va face in special pentru copil si familie, fost sot e oricum dus cu pluta si nu merita de investit resurse pentru el.
Care este motivul pentru care trebuie sa fim toti 4 acolo? Nu se poate face test doar cu mama, copil si un barbat? Pentru ca respectivul barbat nu este tatal, testul ar trebui sa releve ca acesta este exclus de la paternitate, deci el isi rezolva problema, scapa de acuzatiile pe care i le aduce fostul meu sot.
E adevarat ca asa s-ar rezolva doar problema barbatului acuzat pentru ca fostul meu sot, dus cu pluta cum e, ma astept sa dea vina pe un alt barbat iar biata fata, impreuna cu mine sa ajungem sa donam periodic sange la IML din cauza problemelor psihice ale lui taica-sau.
Precizez ca, in 2013, i-am dat acordul fostului meu sot (am zis ca e dreptul lui sa fie sigur) si a facut un test impreuna cu fata la un laborator privat care i-a confirmat paternitatea dar m-a acuzat ca am masluit eu testul, mai exact am inlocuit eprubetele cu sange pe drum, in masina care le transporta (ceva de genul filmelor din vestului salbatic :) )
Asa o sa zica si de acel barbat, ca l-a masluit. Nu stiu de ce va puneti la mintea lui.
Oricum, bine ar fi ca barbatul sa il actioneze in instanta fara sa faca test inainte.
Multumesc, daca omul va deschide proces inainte de test, instanta va fi cea care va cere testul, cum vedeti d-voastra derularea acestui proces? Care ar putea fi cererea in respectivul proces?
Omul va cere daune morale pt calomhie si trebuie sa probeze ca fostul dvs sot a facut afirmatii calomnioase in public prin care i-a produs un prejudiciu pe plan moral, social.
Instanta va decide daca e cazul sa faca testul, ar trebui ca fostul sot sa ceara testul si astfel sa arate ca nu l-a calomniat, decat ca omul sa probeze ca nu e tatal acestui copil.
Martor test adn
costingh
un prieten m-a rugat sa va cer parerea despre urmatorul caz:
fosta lui sotie a avut o relatie de 2 luni cu un tip, a ramas insarcinata, a nascut, iar acum il ... (vezi toată discuția)