avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerecunoasterea paternitatii-daune morale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerecunoasterea paternitatii-daune morale

Am 21 de ani. Parintii mei au divortat cand aveam 2 ani si am ramas cu mama. Tatal meu nu m-a vizitat niciodata in acest timp, dar in acest timp am primit pensia alimentara care mi-a fost atribuita prin lege. Recent, ne-am intalnit la judecatorie(el a cerut sistarea pensiei) si am reusi sa vorbesc cu el. El mi-a spus ca motivul pentru care nu m-a cautat niciodata este ca nu m-a considerat fiul lui din cauza unor suspiciuni si mi-a adresat cuvinte dureroase. Deasemenea el nu solicita paternitatea.
As putea solicita eu paternitatea si dupa confirmarea datelor sa cer daune morale?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:24, 31 Ianuarie 2011
Ce paternitate sa solicitati? Sunteti fiul acelui barbat, cu toate drepturile care decurg de aici.
Sunteti copil din casatorie, deci nu se pune problema stabilirii paternitatii.
Imi cer scuze ca nu am fost explicit.Am drepturi legale insa el nu ma considera fiul lui biologic deoarece are suspiciuni si nici nu l-a interesat sa verifice. In aceasta privinta as solicita prin judecatorie un test ADN pentru a confirma relatia de sange si dupa aceea sa solicit daune morale. Este posibil?
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
Luci_H, utilizator
nu aveti cum sa-l dati in judecata sa se constate ca e tatal dvs, pt ca din actele dvs rezulta ca e.. de asemenea, daca nu e de acord, nu aveti cum face un test
daca v-a zis-o de fata cu martori , il puteti actiona in judecata pt calomnie
draga doamna acest copil nu vrea valoarea materiala,,ci i valoarea sentimentala,dragoste de tata care nu se cumpara cu bani,,vrea sa se simta iubit ca un fiu,unii parinti (tati)cred ca daca platesc o anumita cantitate pe luna, gata au terminat cu obligatiile asupra unui copil,tatal s-a despartit de mama,iar de copil vrea nu vrea trebuie sa se ocupe si de el(educatie,scoala,vacante,imbracat,sanatate,)cu o pensie de nimic nu creste un copil dar acest lucru nu il intereseaza pe acest domn,acum este prea tz pentru scuze de genul(nu este copilul meu) fiului lui vrea o relatie mai stransa cu tatal sau.....unde ne sunt valorile morale?de la cine trebuie sa le mostenim?.
da este posibil sa ii ceri daune morale,numai daca dovedesti ca ai avut de suferit,dupa aceasta hotararea a tatalui tau de a-ti zice ca nu esti fiul lui.....s-a decis cam tz sa isi dea seama ca nu esti copilul lui...mergi mai departe succes

Alte discuții în legătură

Test adn cerut de tata adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Posibilul tata poate cere efectuarea unui test ADN? Daca da in ce conditii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Dupa divort tagada paternitate lili5 lili5 Desi am fost de acord cu testul de paternitate , ba am si propus sa platesc 1/2 din costul testului la orice laborator privat ales de fost acesta a apelat la ... (vezi toată discuția)
Testul de paternitate f_karoly f_karoly in cazul in care, s-a semnat de catre pretinsul tata un act prin care recunoaste paternitatea unui copil, in scopul de a fi trecut numele lui in certificatul ... (vezi toată discuția)