avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerecunoasterea paternitatii-daune morale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerecunoasterea paternitatii-daune morale

Am 21 de ani. Parintii mei au divortat cand aveam 2 ani si am ramas cu mama. Tatal meu nu m-a vizitat niciodata in acest timp, dar in acest timp am primit pensia alimentara care mi-a fost atribuita prin lege. Recent, ne-am intalnit la judecatorie(el a cerut sistarea pensiei) si am reusi sa vorbesc cu el. El mi-a spus ca motivul pentru care nu m-a cautat niciodata este ca nu m-a considerat fiul lui din cauza unor suspiciuni si mi-a adresat cuvinte dureroase. Deasemenea el nu solicita paternitatea.
As putea solicita eu paternitatea si dupa confirmarea datelor sa cer daune morale?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:24, 31 Ianuarie 2011
Buna seara @Luci_H
Imi pare sincer rau,ca ai avut o copilarie privata de dragostea paterna,dar nu este vina ta.Doamnele,Elena138 si gi_jane2,au dreptate.Din punct de vedere legal esti copilul dinsului,indiferent ce spune.Stiu ca dor mult de tot cuvintele aruncate de tatal tau,mai mult decit orice.Parerea mea, este sa incerci o discutie cu tatal tau asupra suspiciunilor pe care le are,si ca doi barbati maturi sa stabiliti cum va puteti demonstra ca se insala.Ar fi pacat sa ajungeti prin tribunale pentru un lucru atit de sensibil.
gi_jane2 a scris:

nu aveti cum sa-l dati in judecata sa se constate ca e tatal dvs, pt ca din actele dvs rezulta ca e.. de asemenea, daca nu e de acord, nu aveti cum face un test
daca v-a zis-o de fata cu martori , il puteti actiona in judecata pt calomnie

Calomnia nu mai este incriminata asadar nici nu se poate pune aceastra problema.

@Luci_H
Tu nu poti face nimic pt a demonstra ca esti fiul acestui om deoarece esti copil rezultat din casatorie asa ca s-a aplicat prezumtia paternitatii. Daca tatal tau are suspiciuni, dar nu vrea sa conteste faptul ca e tatal tau va ramane cu aceste suspiciuni si nu poti cere un test ADN sau alt mijloc de dovedire,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test adn cerut de tata adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Posibilul tata poate cere efectuarea unui test ADN? Daca da in ce conditii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Dupa divort tagada paternitate lili5 lili5 Desi am fost de acord cu testul de paternitate , ba am si propus sa platesc 1/2 din costul testului la orice laborator privat ales de fost acesta a apelat la ... (vezi toată discuția)
Testul de paternitate f_karoly f_karoly in cazul in care, s-a semnat de catre pretinsul tata un act prin care recunoaste paternitatea unui copil, in scopul de a fi trecut numele lui in certificatul ... (vezi toată discuția)