avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Informatii despre test paternitate primite recent de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Informatii despre test paternitate primite recent de la IML Mina Minovici , este posibil?

Buna seara,

Situatia sta dupa cum urmeaza:
al meu fost sot, striga in gura mare de aproape 2 ani ca fata mai mica nu este copilul lui, recent facand public pe internet acest lucru, bulversand copilul si doua familii extinse, a mea si a lui.

Barbatul acuzat de el ca ar fi tatal fetei, avand in vedere amploarea luata de mizeriile raspandite de el, mi-a cerut acordul si s-a hotarat sa suporte costurile unui test la Mina Minovici in Bucuresti pentru a termina toata aceasta mascarada, urmand ulterior sa-l actioneze in judecata si sa-si recupereze paguba.

A sunat la institut sa programeze testul si a cerut informatii. A fost intrebat daca testul e la cerere sau prin instanta, a spus ca e la cerere. Initial i-a raspuns ca da, se poate oricand, ulterior spunandu-i sa sune sa vb si cu biologul pentru siguranta. A sunat mai tarziu iar acesta i-a spus ca e obligatoriu sa fie prezenti pentru prelevarea probelor: copilul, mama, tatal din certificatul de nastere si barbatul acuzat.

I s-a parut ciudat raspunsul si a intrebat ce se intampla daca tatal legal (cel trecut in certificat) refuza sa ofere probe. I-a raspuns ca va fi citat de 3 ori si daca nu se prezinta va primi amenda penala.

Deci este posibil sa nu putem face testul daca fostul meu sot refuza? Testul se va face in special pentru copil si familie, fost sot e oricum dus cu pluta si nu merita de investit resurse pentru el.
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2015
Cris1971, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura gaby , utilizator 20:21, 20 Noiembrie 2018
Parerea mea,daca aveti ca dovada acel test facut in 2013 cum ca el este tatal atunci este simplu,el este tatal.Deasemenea, barbatul suspectat de el ca ar fi tatal il poate chema in instanta pentru calomnie,iar acel test facut in 2013 este dovada,nu?, ca tatal este tatal real iar barbatul acuzat de catre el este calomniat.
Din pacate rezultatul testului din 2013 nu il putem avea pt ca fostul sot nu vrea sa-l arate nimanui si nu-l poate nimeni obliga sa o faca.

Din fericire, probabil datorita paranoiei ce-l caracterizeaza si actualei lui sotii care ii potentiaza aceasta paranoia, sperand ca are dreptate, a acceptat sa vina la IML Mina Minovici pentru test, in 30-60 zile vom avea rezultatul oficial, a costat 3600 Ron.

Dupa rezultat va simti un mare bobarnac in nas, dupa ce, de 2 ani sustine atat el cat si consoarta-i (ea argumentand cu propozitia: "mi-a spus el" :) ), ca n-a avut relatii intime cu mine in perioada conceperii copilului ... no comment.
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
Cris1971, utilizator
Bună ziua. Sunt în judecata cu fostul soț. Intrun proces de majorarea pensiei. Acesta cerând testul serologic la 145 lei . As dori sa știu cât de sigur este acest test? Și după venirea rezultatului pot cere daune morale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa divort tagada paternitate lili5 lili5 Desi am fost de acord cu testul de paternitate , ba am si propus sa platesc 1/2 din costul testului la orice laborator privat ales de fost acesta a apelat la ... (vezi toată discuția)
Martor test adn costingh costingh un prieten m-a rugat sa va cer parerea despre urmatorul caz: fosta lui sotie a avut o relatie de 2 luni cu un tip, a ramas insarcinata, a nascut, iar acum il ... (vezi toată discuția)
Nerecunoasterea paternitatii-daune morale Luci_H Luci_H Am 21 de ani. Parintii mei au divortat cand aveam 2 ani si am ramas cu mama. Tatal meu nu m-a vizitat niciodata in acest timp, dar in acest timp am primit ... (vezi toată discuția)