avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Plata TVA facuta eronat pe un alt CUI
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Plata TVA facuta eronat pe un alt CUI

Am urmatoarea situatie:
O societate comerciala X este reprezentant fiscal pt o alta societate Y.
Societatea X a facut plata tva-ului aferent trim 4/2013 pe CUI-ul societatii Y in loc de Cui-ul propriu. Acum au primit somatie pt neplata tva. Intrebarea mea este: Ce trebuie sa fac pt a aduce plata pe CUI-ul corect si pana se face corectarea ce trebuie facut pentru a nu se pune proprire pe conturile societatii X?
Va sunt recunoscatoare pt un raspuns cat mai rapid.
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 02:50, 29 Septembrie 2017
Mergeti la finante cu persoana pe CUI-ul careia s-a facut plata. Da o declaratie ca nu este beneficiara de drept a sumelor achitate si se face corectie.
Multumesc pt raspuns. Am facut deja acest lucru, acum astept corectarea si sa vad daca se pune proprire pe conturi.
Ce se intampla daca plata a fost facuta cu un CUI radiat si cu datorii la stat ,in loc de CUI-ul propriu
Plata se mai poate corecta?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2017
danycaty, utilizator
Sincer nu cred, dar recunosc ca nu am avut aceasta speta. De ce spun nu cred, pentru ca beneficiarul sumei e societatea radiata, nu ANAF-ul (dpdv juridic) iar dvs ar trebui sa dati in judecata o societate radiata. Acesta e punctul de vedere al ANAF care nu va va da pur si simplu banii inapoi. Ar trebui sa aveti in instanta un "super-avocat" care sa demonstreze ca ANAF-ul comite un abuz in interpretarea legii...complicat. M-as bucura sa reveniti cu vesti mai bune ca s-a rezolvat ...adica s-a intamplat o minune si ANAF a fost si el corect macar odata!
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2017
adema1980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control fiscal gigelas gigelas Buna ziua, 1-Exista firma X (beneficiar) care achizitioneaza marfuri de la firma Y (furnizor). 2-Toate marfurile au fost achizitionate pe baza de ... (vezi toată discuția)
Deducere tva platit ca avans firma intrata in faliment ulterior radiata din registrul comertului Florin111 Florin111 Am urmatoarea situatie : societatea X a platit integral o factura de avans cu tva-ul aferent societatii Y .Ulterior societatea X si-a dedus tva-ul aferent din ... (vezi toată discuția)
Control din partea anaf asupra unei societati radiate pantazi pantazi Salutare tuturor membrilor acestui forum. As dori sa va intreb daca este posibil ca anaf sa efectueze control fiscal asupra unei srl pt care s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)