Am urmatoarea situatie:
O societate comerciala X este reprezentant fiscal pt o alta societate Y.
Societatea X a facut plata tva-ului aferent trim 4/2013 pe CUI-ul societatii Y in loc de Cui-ul propriu. Acum au primit somatie pt neplata tva. Intrebarea mea este: Ce trebuie sa fac pt a aduce plata pe CUI-ul corect si pana se face corectarea ce trebuie facut pentru a nu se pune proprire pe conturile societatii X?
Va sunt recunoscatoare pt un raspuns cat mai rapid.
Mergeti la finante cu persoana pe CUI-ul careia s-a facut plata. Da o declaratie ca nu este beneficiara de drept a sumelor achitate si se face corectie.
Sincer nu cred, dar recunosc ca nu am avut aceasta speta. De ce spun nu cred, pentru ca beneficiarul sumei e societatea radiata, nu ANAF-ul (dpdv juridic) iar dvs ar trebui sa dati in judecata o societate radiata. Acesta e punctul de vedere al ANAF care nu va va da pur si simplu banii inapoi. Ar trebui sa aveti in instanta un "super-avocat" care sa demonstreze ca ANAF-ul comite un abuz in interpretarea legii...complicat. M-as bucura sa reveniti cu vesti mai bune ca s-a rezolvat ...adica s-a intamplat o minune si ANAF a fost si el corect macar odata!
Control fiscal
gigelas
Buna ziua,
1-Exista firma X (beneficiar) care achizitioneaza marfuri de la firma Y (furnizor).
2-Toate marfurile au fost achizitionate pe baza de ... (vezi toată discuția)