avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotia ma impiedica sa mai intru in apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotia ma impiedica sa mai intru in apartament

Buna ziua,
Am fost plecat 3 luni in strainatate si cand m-am intors, sotia mea schimbase incuietorile la apartament si mi-a spus ca eu nu mai pot intra acolo. Ea este plecata impreuna cu fetita noastra la mama ei.
Ce se poate intampla daca sparg usa si intru in apartament?

Noi am avut unele discutii contradictorii in aceasta perioada prin telefon,
Cel mai recent răspuns: sbpackard170 , utilizator 17:10, 22 Februarie 2014
Nu se intampla nimic..ati fost plecat si cand ati venit ati observat ca nu mai functioneaza cheia, nu era nimeni acasa sa va deschida si ati rezolvat problema sa puteti intra.
Posibil sa va faca plangere pt distrugere, insa nu inseamna ca se va ajunge undeva pe calea asta.
Si dvs ii puteti face plangere , insa mai mult decat sa ii dea o amenda nu are ce sa ii faca politia, iar dvs ramaneti pe afara. Legal ar trebui sa va adresati instantei cu cerere de reintegrare in locuinta insa ia timp.

Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
In primul rand sotia nu va poate interzice sa intrati in locuinta chiar daca a fost achizitionata de ea inainte de casatorie.
Discutati cu sotia sa va dea cheia deoarece schimbarea usii va afecta bugetul familiei iar daca nu doreste din diverse motive nu va ramane decat sa inlocuiti yala sau/si usa.
Aveti unde sta pana reusiti sa intrati? Notificare, reintegrare, daune. Dar depinde ce doriti: sa va impacati cu sotia, sa continuati sa va certati... solutiile sunt diferite.
Va multumesc,
Depinde de relatia avuta in momentul actual cu sotia.daca apartamentul este doar al ei, de dinainte de casatorie, trebuie sa faceti ordonanta presedintiala pentru reintegrarea in domiciliul comun. In caz contrar , daca a depus actiune de divort cu partajul bunurilor comune, vedeti poate reusiti sa rezolvati prin mediere, procedura de informare fiind obligatorie.Pana atunci, daca nu rezolvati prin ordonanta cu reintegrarea, nu aveti ce face, intrucat daca intrati cu forta in locuinta va poate acuza de mai multe infractiuni, intre care enumar doar distrugerea si furtul...

Alte discuții în legătură

Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Ingradire acces in locuinta proprie mugureldobrin mugureldobrin Buna ziua. Sunt in divort cu sotia. Sunt plecat in strainatate, iar sotia mea s-a mutat cu copil la mama ei. La plecare a schimbat un \\"butuc\\" la una din ... (vezi toată discuția)
Schimbare cheie yalã Cristian Marian Cristian Marian Divorț în apel. Prima instanță mi-a încredințat minorul mie. Fosta soție a schimbat yala la ușa apartamentului, proprietate ... (vezi toată discuția)