avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare a salariului brut in REVISAL, in urma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare a salariului brut in REVISAL, in urma sanctiunii disciplinare cu 10%

Buna ziua,

Am emis 3 decizii cu sanctiuni de reducere a salariului brut cu 10% pentru 2 luni.
As dori sa stiu daca aceste operatiuni se inregistreaza in REVISAL?
Am intrebat la ITM Sector 3 si mi-au spus ca nu se inregistreaza!

Imi puteti da un raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 21 Februarie 2014
Parerea mea este ca se opereaza , intrucat are loc o modiificare a salariului de baza ..chiar daca este temporara aceasta modificare..

Si eu sunt de acceasi parere, dar cei de la ITM au interpretat altfel!
Cei de la Sector 3 spun ca nu se inregistreaza, deoarece este o sactiune interna si societatea opreste intr-o luna, sau maxim 3 luni 10% din salariul brut!
Probabil ca nu interpreteaza corect legea.

Sanctiunea se aplica la salariul de baza .

In revisal se introduce salariul de baza , plus sporurile . Asadar, modificarea unilaterala a salariului de baza prin aplicarea unei sanctiuni disciplinare se opereaza in REVISAL, in opinia mea.
Nu cred ca au prea multi juristi capabili la ITM! :thumbdown:
Cam asa este .;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 248 alin 1 lit b din codul muncii si revisalul gianinatoma gianinatoma Buna ziua, Daca un salariat are decizie de retrogradare din functie, conf art 248 alin 1 lit b din codul muncii, scaderea salariului asociata retrogradarii se ... (vezi toată discuția)
Sactionare disciplinara 5% martapopescu martapopescu Buna ziua, Avem un salariat care a fost sanctionat cu reducerea salariului cu 5% pt luna iunie 2012. Reducerea se face la salariul de baza ( art 248 alin ... (vezi toată discuția)
Revisal ani355 ani355 Bună ziua, Dacă un angajat este penalizat conform cu Codul Muncii, cap II, art. 248, lit.c, (reducerea salariului de bază pe o durată de 1-3 luni cu ... (vezi toată discuția)