Detin o firma (srl-d / cod caen 4511) si, va rog daca ma puteti ajuta in urmatoarea speta:
- daca putem aplica regimul special conform art. 152/2 al.2 din Codul Fiscal pentru vanzari de autoturisme second hand avand in vedere ca pe diverse facturi de la furnizor exista in subsolul acestora urmatoarele variante:
Autoturism 1 - Tringhiular: co-contractorul este raspunzator sa plateasca TVA conform -Directiva 2006/112/EC art. 141 & 197.
Autoturism 2- Vehicul scos pentru revanzare. Scutit de TVA conform sectiunii 39 bis, 1 din Codul TVA-ului belgian pentru o livrare inter-comunitar. Livrare inter-comunitara executata in conformitate cu Directivul European 2006/112/EC: art. 138.1.
Autoturism 3 - Scutire de TVA pentru operatiunile tringhiulare . Taxare inversa . Art. 141 si 197 din directiva TVA 2006/112/EC .
Urmatorul pas dupa achizitie, la revanzare doresc sa stiu in cum sa procedez la inregistrarea acestora in contabilitate si anume:
- sa facturez cu TVA la toata valoarea de vanzare conform regimului normal de taxare.
- sa facturez cu TVA la marja de profit (diferenta dintre pretul de vanzare si pretul de achizitie conform art. 152.2 din Codul Fiscal.
Nici unul din aceste articole nu face referire la regimul TVA SH.
Ca sa facturati cu TVA pe marja trebuie ca bunul sa se incadreze la categoria SH.( definita o gasiti in CF, art 152 si in directiva ue- tva art 326)
In plus partenerul trebuie sa specifice pe factura ca bunul se incadreaza la SH.
sectiunia 39 bis, 1 din Codul TVA-ului belgian... nu stiu ce inseamna...
Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati si pe mine. Am aceeasi speta ca in cazul 3 de sus. Autoturism 3 - Scutire de TVA pentru operatiunile tringhiulare . Taxare inversa . Art. 141 si 197 din directiva TVA 2006/112/EC . Nu am mai intalnit aceasta situatie.
Firma care a facturat este din Belgia . Masina se afla in Olanda. In factura am costul masinii, onorariu licitatie, cost transport si costuri specifice tarii. Masina vine din Olanda. Cum inregistrez in d 390 si in d300? Multumesc frumos!