Buna ziua,
asi dori sa stiu daca concediu fara plata si concediu de crestere copil afecteaza sporul de stabilitate la personalul didactic auxiliar din invatamant.
Concret:
sotia mea s-a angajat in 2001
în 2006 a avut un an de concediu fara plata
in 2007 a revenit la servici si din aprilie 2010 până în iulie 2012 a fost in concediu intretinere copil.
Anul acesta ar implini 10 ani la acelasi loc de munca, deoarece nu a lucrat si altundeva.
Am inteles ca cei 3 ani cat a lipsit nu se pun ca vechime efectiva, dar faptul ca a facut cele 2 intreruperi reseteaza sporul de stabilitate sau nu?
Potrivit Legii nr.63/2011, anexa 5, pct.4, perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.
va multumesc foarte mult pentru raspuns, totusi ma interesa daca aceste intreruperi reseteaza sprul de stabilitate, deoarece sotia mea a lucrat efectiv timp de 10 ani si este incadrata de aproape 13 ani la acelasi loc de munca...