avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa de munca

Buna ziua,
Am lucrat in perioada 1985-2007 la intreprinderea Romvared CFR Bucuresti ca sef vagoane speciale (bar, restaurant, dormit).
Candva, in acea perioada ni s-a specificat ca suntem incadrati la grupa 2 de munca.
As dori sa stiu daca astazi, 20 februarie 2014 mai beneficiem de acest avantaj (si cat) adica de un anumit procent adaugat la vechimea in munca.
Daca da, unde as putea sa ma adresez (eventual unde se gaseste la ora actuala arhiva respectiva), desi din cartea de munca ar reiesi clar perioada, locurile de munca (adica detasarile).

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:20, 25 Iulie 2024
Trebuia sa aveti inregistrate in carnetul de munca perioada in care ati lucrat in gr. a II-a de munca si baza legala.
Buna ziua,
Am scris ca "ni s-a specificat" nu ca ni s-a si operat in cartea de munca.
Dar daca aceasta modificare a fost hotarata dupa 2000, la propunerea sindicatelor de exemplu?
Cine ar fi operat-o in cartea de munca dupa 2000, daca eu aveam deja 4 ani de cand parasisem institutia respectiva?
Daca mai tineti minte, pe atunci nu prea puteai sa te duci cand vroiai la serviciul personal (hmmm... poate va aduceti aminte si de ce...) si sa verifici daca aveai operat in cartea de munca una sau alta (asta daca aflai de diferitele modificari in legislatia muncii). Si presupunand ca pe o cale sau alta aflai ca nu s-a operat, capatai invariabil un singur raspuns: "nu a fost timp, o sa se operam cate de repede putem".

Am pus aceasta intrebare deoarece am aflat de la mai multe persoane (3) care se apropie de varsta pensionarii si care au lucrat in diferite departamente ale Varored (Romvared) in acea perioada, (dar pe care nu imi aduc aminte sa le fi cunoscut), ca tocmai datorita acestei prevederi vor iesi la pensie mai repede.
Nu exista o arhiva a legilor, hotarari legale, etc de unde se poate afla modificarile facute in legislatia muncii si de unde sa rezulte daca cei care au lucrat in departamentul respectiv (exploatere vagoane speciale) sau ce meserii (poate functii?) au avut parte (sau poate ca s-au acordat intre timp) de schimbarea incadrarii in alta grupa de munca?

Am aproape 18 ani de cand am plecat de la ei, intre timp mi-am schimbat si specificul muncii asa ca am pierdut complet contactul de orice fel cu aceasta companie.
Singura informatie pe care am capatat-o intre timp (si inca destul de greu) este ca la ora actuala ar exista o arhiva a acestei institutii, undeva prin spatele Circului. Dar nu stiu si daca pot oferi informatii solicitatorilor, daca au un site, o adresa de mail, ma rog daca exista o cale de comunicare cu acestia alta decat o eventuala deplasare personala pana acolo.
Daca ar exista o cale de comunicare cu acestia, as putea sa ma informez personal fara sa mai deranjez terte persoane.

Va multumesc si o zi buna in continuare


Buna ziua,
Am uitat sa mai specific ceva:
Acest ceva se refera strict la raspunsul primit de la domnul consultant care mi-a raspuns intrebarii initiale.
Deci, domnule consultant, credeti ca daca aveam trecute in cartea de munca specificatiile respective, as mai fi pus intrebarea pe forum?

O zi buna in continuare, domnule consultant

Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Romvared CFR si Varored au ca succesoare SC CFR Gevaro SA care la randul ei are ca succesoare Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori CFR CÃLÃTORI SA.

SC Cfr Gevaro SA a avut sediul in Piata Garii De Nord 1-3, Sectorul 1, Bucuresti.
1. Am spus ca trebuia sa aveti inregistrata in carnetul de munca perioada lucrata in grupe superioare de munca pentru ca angajatorul avea aceasta obligatie legala, in baza documentelor existente la Serv. Personal.

2. - Acum nu se mai poate face reconstituirea locurilor de munca in care s-a lucrat in grupe superioare de munca, legea nu permite.
- In cel mai bun caz se putea face in 1990, in baza Ord.50/1990.

3. In perioada de dinainte de 1990 nu-si permitea nimeni sa omita inregistrarea in carnetele de munca a perioadelor lucrate in grupe superioare de munca.

4. Cititi amanunte pe:
www.avocatnet.ro/content/for...
Am nevoie de adeverință cu acordul global dețin copie după cartea de muncă am lucrat între anii 1983 2008 la ROMVARED VARORED GEVARO!!
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2024
moldoveanuconstantin@icloud.com, utilizator

Alte discuții în legătură

Conditii de pensionare gabriel59 gabriel59 Buna ziua,am lucrat pana la 1 aprilie 2001 2 ani si 3 luni in CFR ,in functia de conductor bilete,apoi 12 ani pe cai ferate uzinale in functia de manevrant ... (vezi toată discuția)
Realculare gradul 1 munca ,nelamurire intre casa de pensi si societatea angajatoare cristianognean cristianognean Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Tatal meu a lucrat ca manevrant CFR in perioada 03.071978 pina la data de 15.03.1989 cind sa pensionat,in perioada ... (vezi toată discuția)
Pensie grupa 1 de munca angi28ionita angi28ionita Sotul meu a lucrat intre ani 1980 _1988 ca lacatus revizia de vagoane Timisoara as dori sa stiu daca are dreptul la gupa 1 (vezi toată discuția)