avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Politia rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Politia rutiera

Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de legislatia rutiera.
Am fost oprit de politia rutiera si au depistat ca nu aveam verificarea RCA la mine. Am verificat impreuna la asigurator si i-au transmis ca am asigurare valabila facuta cu datele cerute de politist.
Am primit 6 puncte de amenda, politistul mentionand in PV ca "neavand asupra sa polita RCA in masina" conform art.147'1 HG 139/06.
E justificata amenda?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Publitrad SRL , Traducator autorizat 15:20, 20 Februarie 2014
Da, actele dvs. si ale masinii trebuie sa le aveti la dvs. cand mergeti pe drumul public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca dani dani dani dani este fapta penala daca iesi in trafic azi(de exemlu)cu un rca auto care isi incepe valabilitatea abea maine? (vezi toată discuția)
Rca DAN921125 DAN921125 Ex: masina cu RCA, loveste o masina fara RCA si masina cu RCA este de vina. Cum se rezolva problema si cine repara masinile? Ce pateste cel cu masina fara RCA? ... (vezi toată discuția)
Lipsa asigurarii auto, motiv de amenda usturatoare ? cezarad cezarad Buna ziua. Circulam printr-o localitate din Romania ieri si m-a oprit un echipaj de politie. Totul perfect, doar ca nu aveam la mine asigurarea auto. Nu au ... (vezi toată discuția)