avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act administrativ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act administrativ

Buna ziua ,
Supun dezbateri o problema de drept,in legatura cu incadrare juridica unui petit.
O persoana, prin hotarari definitive si irevocabile i s-a restituit in compensare in temeiul L. 10-2001 un teren intravilan din domeniul privat al municipiului,liber de sarcini in 2010. Acest terenul din 2012 este intabulat .Ulterior, Primaria pe acel teren a edificat un parc, creeand o afectatiune publica, motivand existenta Cadastrului verde si ca atare lipsa posibilitati punerii in posesie. Ca atare persoana in cauza a solicitat prin mai multe cereri adresate Primariei,oferte de instrainare,de inchiriere sau de atribuirea unui alt teren echivalent ca suprafata si zona.Aceste oferte au fost refuzate de catre Primarie motivat si de lipsa de bunuri imobile.Primarul al acelui municipiu a emis o dispozitie in temeiul hotararilor definitive si irevocabile.Dispozitia respectiva a fost atacata in instanta compententa pe sectia de contencios-administrativ si fiscal.Cererea avand 3
capete de actiune
1)-anularea in parte a dispozitiei cu privire la teren;
2)-obligarea la plata de daune materiale si morale pentru lipsa de folosinta a bunului;
3)-cu cheltuieli de judecata.
Instanta de contencios -administrativ si-a declinat competenta trimitand dosarul cauzei la sectia civila a aceleiasi instante.
Intrebarea mea este care dintre norme se aplica in aceste speta, prioritar, stiind faptul ca Legea 554/2004,respectiv Legea nr 10-2001 sunt norme speciale care deroga dela norma generala,privind plata de daune materiale si morale, avand in vedere ca Legea 554/2004 fiind subsidiara Legii nr.10-2001.Cu stima si va multumesc pentru timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Cine plateste cheltuielile de judecata? Sever Simion Sever Simion Daca dau in judecata primaria si sectia de politie pentru ca nu au raspuns in termen legal la petitii si castig, vor plati cheltuieli de judecata? Cine le ... (vezi toată discuția)
Actiune in contencios-administrativ gilmi gilmi Buna ziua.subiectul acestei intrebari este o actiune in contencios administrativ formulata anul acesta prin care reclamantul a solicitat instantei sa oblige ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legea 554/2004 a contenciosului administrativ mariusn1777 mariusn1777 Buna ziua, Urmeaza sa sustin un examen de promovare la locul de munca, si in tematica am si urmatoarele cerinte din legea 554/2004 a contenciosului ... (vezi toată discuția)