avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut la banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut la banca

Sotul meu a decedat anul trecut (2013) si avea un imprumut la banca pe 2 ani , imprumut care expira anul acesta (2014) in luna decembrie. Dupa deces eu nemaiavand bani nu am mai platit ratele din luna iulie 2013 până acum.Mentionez faptul ca imprumutul a fost facut fara asigurare medicala iar eu nu am semnat nimic in contract si nici nu a fost girat cu apartamentul nostru, deci pe baza pensiei sale de 870 lei l-a facut.
Oare pot intimpina greutati in sensul ca ma poate sili banca sa platesc ceva ca sotie supravietuitoare? El mai are doi copii din prima casatorie care îi poarta numele , oare numai eu as fi obligata sa platesc imprumutul , copii lui nu? Deoarece la avere au venit sa le dau bani ca e tatal lor si îi poarta numele.
Va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: aura2014 , utilizator 17:55, 18 Aprilie 2014
la ce va referiti prin a ascude si ce puteam ascunde daca e vorba doar de un apartament care l-a avut si l-a lasat altcuiva , nu mie? Eu nu vreau nimic din apartament el era unic proprietar.
Iar eu ca sotie (deci ca ii port numele doar) nu am nimic pe numele meu, stau la copii in casa, ce poate sa - mi faca banca?Poate trage banca de apartamentul lasat nepotului?
Buna ziua
Pana acum de un an de zile banca nu a dat nici un semn de viata nu au trimis acasa nici o sesizare ceva ca ar mai fi de achitat ceva, oare de ce? Se poate ca sa stea mai multi ani iar apoi sa dea cu noi in judecata? Ar putea ataca si apartamentul nepotului chiar daca este vandut legal, la notariat cu act de vanzare cuparare cu clauza de intretinere, acesta a avut grija de raposat....iar la banca nu a girat cu apartamentul, nici nu a avut asigurare medicala , dar nici nevasta nu a semnat vreo hartie numai ca a platia ca fraiera 2 rate dupa decesul lui iar apoi nu a mai avut bani. Acum nu mai are nimic sta la copii pe numele ei nu are nimic. Ce se poate intimpla?
Multumesc!
Da, poate ataca apartamentul, vazand ca sotia avea o rezerva succesorala dupa sot pe care nu a colectat-o, asta fiind in dauna creditorului.
Banca nu stiu daca va da in judecata, dar timpul asta scurs aduna penalitati serioase.
daca sotul a binevoit sa lase apartamentul nepotului eu ca sotie ce puteam face , daca nu am avut nici o pretentie la apartament, puteam impieica actul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere? apartamentul era bunul lui ecclusiv putea face ce doprea cu el, nu?
Doamna, trebuie vazut cand anume a facut actul, cum a fost inrtetinut de nepot, cum incheie un om contract de intretinere daca are o sotie langa el care-i datoreaza legal intretinere deja... intelegeti? E putin ciudat.
Atat pot sa inteleg si sa vad, nu stiu detalii sa va spun daca exact asa ori exact altfel stau lucrurile, asa par pe forum.
Apartamentul ala e prezumalt legal donatie cred, trebuia atacat si desfacut macar in limita rezervei, lucrurile nu sunt asa de simple.

Alte discuții în legătură

Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Creditul de la banca dupa deces roberta_a roberta_a m-am casatorit acum 32 ani,am un baiat ,locuim in apartament de la cumparare,l-am achitat in rate din anul 1985,cum se proceda dupa revolutie,dar eu nu am fost ... (vezi toată discuția)
Mostenire iuliamostenire iuliamostenire buna ziua am si eu o problema.tatal meu a decedat in urma cu 6 ani.inainte cu un an, el a facut un credit cu ipoteca la banca romaneasca( tin sa precizez ca ... (vezi toată discuția)