avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... De cand curge termenul de 5 zile - contestatie ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

De cand curge termenul de 5 zile - contestatie calificativ

Buna seara!

Termenul de 5 zile calendaristice pentru contestarea calificativului primit de un functionar public - cand se implineste efectiv?
Daca sa spunem ca am primit calificativul pe 2 februarie, care este ultima zi in care puteam sa contest?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:46, 22 Februarie 2014
2 plus 7..adica cinci zile libere
Daca ati prmit pe data de 2 februare, atunci ultima zi in care se putea depune contestatie a fost data de 10.02.2014.
ar fi culmea sa vina ubik si sa zica: prima zi de 2 nu intra in calcul sim deci 3,4,5,6,7 sunt zilele libere prevazute de lege in care se putea face contestatie si, deci, ultima zi era 8
Ultima zi este data de 10.02.2014 ... data de 08.02. pica sambata si termenul se proroga până în prima zi lucrătoare care urmează.
Dandedan a scris:
Daca sa spunem ca am primit calificativul pe 2 februarie, care este ultima zi in care puteam sa contest?

Ultima zi în care puteaţi să depuneţi contestaţia a fost 6 februarie 2013. Termenul prevăzut la art. 120 din H.G. nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici este un termen pe zile calendaristice.

Termenele pe zile calendaristice nu se calculează potrivit dispoziţiilor Codului de procedură civilă referitoare la zilele libere pentru simplul motiv că nu sunt zile libere. Prin urmare, acest termen nu avea cum să se împlinească în 20 februarie 2013. De altfel, în cuprinsul H.G. nr. 611/2008 există o prevedere, art. 156, care dispune clar cum se calculează termenele reglementate de actul normativ.

Art. 120
(1) Funcţionarii publici nemulţumiţi de rezultatul evaluării pot să îl conteste la conducătorul autorităţii sau instituţiei publice. Conducătorul autorităţii sau instituţiei publice soluţionează contestaţia pe baza raportului de evaluare şi a referatelor întocmite de către funcţionarul public evaluat, evaluator şi contrasemnatar.
(2) Contestaţia se formulează în termen de 5 zile calendaristice de la luarea la cunoştinţă de către funcţionarul public evaluat a calificativului acordat şi se soluţionează în termen de 15 zile calendaristice de la data expirării termenului de depunere a contestaţiei.
..........................

Art. 156
(1) Termenele prevăzute în prezenta hotărâre se calculează avându-se în vedere inclusiv ziua când au început şi ziua când s-au sfârşit.
..........................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare anuala performante profesionale danielgolici danielgolici Conform Hotarare nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici , Art. 120 (1) Functionarii ... (vezi toată discuția)
Contestare rezultat evaluare anuala-functionar public MONICA6711 MONICA6711 BUNA ZIUA, IN SITUATIA IN CARE UN FUNCTIONAR PUBLIC ESTE NEMULTUMIT DE NOTA OBTINUTA LA EVALUAREA ANUALA, CARE ESTE PROCEDURA DE URMAT PENTRU A AJUNGE LA ... (vezi toată discuția)
Functionar public ....arhivar? firuta firuta Lucrez intr-o casa de asigurari de sanatate. in anul 2008 am ocupat un post de functionar public la serviciul contabilitate. In data de 15 februarie am ... (vezi toată discuția)